سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 88 آبان 24 , ساعت 2:55 عصر
حمایت صددرصدی مدیران رسانه ملی از برنامه "نود" با کدام منطق؟

گروه ورزشی- رئیس سازمان صداوسیما در اظهارنظری برای چندمین بار در طول مدت ریاستش بر رسانه ملی از برنامه تلویزیونی "نود" و تهیه کننده- مجری آن "عادل فردوسی‌پور" حمایت و در خصوص وی در برابر خبرنگاران گفت: «عادل فردوسی‌پور به خوبی بر خط قرمز ها اشراف دارد و می تواند برنامه پرمخاطب خود را به درستی مدیریت کند.»

عزت‌الله ضرغامی در حالی این مساله را مطرح می کند که بسیاری از اهالی رسانه معتقدند فردوسی‌پور برای جذابیت بخشیدن به برنامه خود بارها از خط قرمزها عبور می کند تا به این شکل بتواند در عرصه رقابت با دیگر برنامه های ورزشی سیما گوی سبقت را برباید.

روند برنامه تلویزیونی "نود" در سال های اخیر نشان می‌دهد این برنامه به‌جای پرداختن به مسائل اصولی بیشتر به حاشیه های کاذب می‌پردازد تا بتواند مخاطب بیشتری جذب کند و عمدتاً نگاه حاکم بر این برنامه در راستای استفاده از این تربیون برای طرح‌وبحث چالش‌های عمده و اساسی فوتبال ایران نیست.

تعدادی زیادی از صاحب نظران و کارشناسان رسانه، روند برنامه "نود" را متزلزل می دانند چرا که این برنامه از مسیر اصلی خود خارج شده و امروز برای در امان ماندن از تعطیلی، عوامل تهیه و اجرای آن ترجیح می دهند به موضوعات زرد و حاشیه ای بپردازند.

این روند در دور جدید این برنامه نیز شدت گرفته، به‌طوری که عوامل این برنامه ورزشی- تلویزیونی برای توجیه نقاط ضعف خود در پس مسائل کم اهمیت پنهان می شوند و در پایان در عین ناباوری ژست افراد پیروز را به خود می گیرند.

به‌عنوان نمونه در برنامه ای که "امیر رضا واعظ آشتیانی" به عنوان میهمان ویژه در آن شرکت کرد، فردوسی‌پور با تمام توان سعی کرد مدیرعامل استقلال را گوشه رینگ ببرد تا بتواند وی را به اصلاح مجریان تلویزیونی "ناک اوت" کند اما زیرکی مدیرعامل استقلال، مجری را مجبور به تغییر مسیر بحث کرد. این در حالی است که اگر فردوسی‌پور، مسیر بحث خود را به موضوعات اصلی و نه حاشیه‌ای اختصاص می‌داد می توانست میهمان خود را به چالش بکشد تا او در برابر میلیون ها بیننده مجبور شود در برابر سوالات اصولی مجری برنامه تسلیم شود.

عده ای دیگر از کارشنان معتقدند فردوسی‌پور به تنهایی در این ماجرا مقصر نیست بلکه این مدیران شورای سیاست‌گذاری ورزش صدا و سیما هستند که باعث به‌وجود آمدن چنین فضایی در رسانه ملی شده اند. این افراد حمایت های "پورمحمدی"، مدیر شبکه سوم سیما از برنامه نود را عامل اصلی افت فاحش برنامه تلقی می کنند و می‌افزایند وی به‌دلیل دوستی و آشنایی دیرینه با تهیه کننده این برنامه تلویزیونی، بسته حمایتی چشم بسته‌ای را در اختیار او قرار داده که اگر سطح کیفی برنامه به مراتب پاین‌تر از وضع موجود هم برسد، کسی نتواند اعتراض کند.

اما در شرایطی که رئیس رسانه ملی معتقد است فردوسی‌پور نسبت به خطوط قرمز کاملاً آشنایی دارد گویا وی نسبت به اتفاقاتی که در زیرمجموعه مدیریتی‌اش رخ می دهد، آگاهی کاملی ندارد، چراکه اگر خلاف این مطلب بود وی درست 24 ساعت پس از مانور تبلیغاتی رسانه‎های غربی روی سخنان مجری برنامه "نود" در خصوص مشکلات و پارازیت‌های ماهواره‌ای حاضر نمی‌شد این گونه از مجری نود حمایت کند.

به نظر می رسد رئیس رسانه ملی و مدیران شورای سیاست‌گذاری ورزش سیما باید در سیاست خود در قبال برنامه "نود" قدری تامل کنند چرا که این حمایت بی بدیل می‌تواند در آینده پیامدهایی را دربرداشته باشد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ