سفارش تبلیغ
صبا ویژن
این دلها همچون تنها به ستوه آید پس براى راحت آن سخنان تازه حکمت باید . [نهج البلاغه]
 
شنبه 86 تیر 2 , ساعت 5:40 عصر

اولین پالایشگاه بخش خصوصی کشور به بهره‌‏برداری رسید 

 

اولین پالایشگاه بخش خصوصی کشور با ظرفیت تولید سالانه بیش از 73 هزار تن، در منطقه آزادتجاری- صنعتی ارس به بهره‌‏برداری رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کار ایران، ایلنا، این مجتمع پالایشگاهی در راستای افزایش توان تولید فرآورده‌‏های نفتی و ارتقاء صادرات استان آذربایجان شرقی ایجاد شده؛ قادر است روزانه 200 تن محصولات نفتی شامل نفت سفید، بنزین، گازوئیل سنگین، مازوت و روغن های سبک تولید کند.


با آغاز بکار این مجتمع که برای احداث آن بالغ بر80 میلیارد ریال سرمایه‌‏گذاری شده برای 120 نفر اشتغال ایجاد می‌‏شود.
محمد صبرعلی لو، مدیرعامل مجتمع پالایشگاهی آراز شیمی، در آیین آغاز به کار این پالایشگاه با بیان این‌‏که این پروژه با وجود بستر مناسب برای سرمایه‌‏گذاری در منطقه آزاد ارس و استفاده از تسهیلات 10 میلیارد ریالی طرح زودبازده اقتصادی از سوی بانک سپه ظرف یکسال به بهره‌‏برداری رسیده است، افزود: این مجتمع در اولین مرحله فعالیت خود، تولید بنزین، نفت، گازوئیل، مازوت روغن سبک را در برنامه خود قرار داده و طی 3 سال آینده نیز با محقق شدن طرح توسعه آن سالانه 182 هزار و 500 تن انواع محصولات نفتی تولید خواهد شد.
وی، با اشاره به نحوه تامین مواد اولیه مورد نیاز برای تامین محصولات نفتی در این مجتمع، تصریح کرد: آراز شیمی برای تامین مواد اولیه محصولات تولیدی خود 30 تا 20 هزار تن میعانات گازی در سال از پتروشیمی‌‏های کشور تهیه و 20 هزار تن روغن مصرف شده در کنار نفت خام سبک به میزان 73 هزار تن برای تولید کلیه محصولات تامین خواهد کرد.
وی، افزود: برای تامین مواد اولیه برای تولید سایر محصولات نیز در صورت توافق با پتروشیمی‌‏های داخل کشور و در غیر این صورت از کشورهای ترکمنستان و ارمنستان اقدام به خریداری نفت خام خواهیم نمود.
صبرعلی‌‏لو، تصریح کرد: در نظر داریم با بهره‌‏گیری از ظرفیت مخازن مواد اولیه و محصولات تولیدی به میزان 12 میلیون لیتر، همچنین کوره‌‏های مولد بخار اتمسفر و خلاء با حجم 3/8 مترمکعب در ساعت بیش از 131 هزار تن بنزین در سال تولید و بدین وسیله قسمتی از نیاز داخل کشور به این ماده نفتی را تامین نماییم.
وی، خاطر نشان کرد: محصولات تولیدی" آراز شیمی" به کشورهای جمهوری نخجوان، ارمنستان، گرجستان، ترکیه، افغانستان، پاکستان، امارات و بخشی از اروپا و آفریقا صادر خواهد شد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ