[پیمان] دوستی را نگه دار، گرچه دیگری آن را نگه ندارد . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 89 فروردین 17 , ساعت 11:30 صبح

تحقق آرزوی دیرینه سهامداران

خرید وفروش الکترونیکی سهام از خرداد

از روزی که فعالان بازار سرمایه با اینترنت آشنا شدند و فهمیدند که به جای حضور در تالار بورس می‌توانند در هر محلی معاملات بازار سهام را رصد کنند در آرزوی این بودند تا همچون همتایان خارجی خود، با استفاده از اینترنت به معامله سهام در بازار بپردازند. اما مشکلاتی اعم از سرعت پائین دسترسی به اینترنت و نبود چارچوب‌های مشخص مانع بزرگی برای انجام اینترنتی معاملات سهام محسوب می‌شد اما با توجه به این‌که بسیاری از این موانع حذف شده وعده راه‌اندازی انجام این معاملات به سرمایه‌گذاران داده شد و رئیس سازمان بورس در اظهار نظری رسمی از انجام این معاملات در خرداد ماه جاری خبر داد.
رئیس هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: در صورتی که مشکلی نباشد از خرداد ماه مرحله اول معاملات مستقیم و الکترونیکی سهام شرکت‌های بورس فراهم خواهد شد. در این مرحله فقط معامله‌گران شرکت‌های کارگزاری مجاز به خرید و فروش مستقیم سهام خواهند بود. علی صالح آبادی افزود: بعد از انجام مرحله اول، کارگزاران می‌توانند به مشتریان معتبر خود اجازه معامله مستقیم بدهند. در مرحله سوم نیز همه سهامداران خواهند توانست در صورت تمایل از سیستم «آن لاین تریدینگ» استفاده کنند.
دلیل رشد شاخص بورس
وی در واکنش به سؤال که چه نظری درباره وضعیت بازار سهام در روزهای اخیر و رشد شاخص‌های بورس دارد پاسخ داد: با توجه به بر طرف شدن تدریجی رکود جهانی، قیمت محصولات افزایش یافته است. بنابراین افزایش معاملات در بورس طبیعی است .
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص احتمال ایجاد حباب قیمت در بورس تأکید کرد: هیچ رشد حبابی در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد. هم اکنون ضریب قیمت به سود هر سهم (P/E) بورس تهران بین پنج تا شش مرتبه است در حالی‌که این ضریب در بسیاری از کشورها بیش از 15 مرتبه است. وی
خاطر نشان کرد: مقایسه P/E بورس تهران با سایر کشورها نشان می‌دهد که قیمت سهام در بازار سرمایه ایران بسیار پائین‌تر از سایر کشورهاست.
سخنگوی سازمان بورس در ادامه اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و ورود شرکت های بزرگ دولتی به بورس و افزایش تنوع صنایع بورسی را از مهمترین دلایل تحولات مثبت بازار سرمایه اعلام کرد و گفت : تهران تنها بورس اوراق بهادار منطقه خاورمیانه است که 39 صنعت فعال دارد.
صالح آبادی خاطر نشان کرد: رشد قیمت نفت به 85 دلار، افزایش نرخ فلزات اساسی مانند فولاد و مس و همچنین محصولات پتروشیمی در شرایط روزهای اخیر بازار سهام مؤثر بوده است. از سوی دیگر توصیه مقام معظم رهبری به سرمایه‌گذاری آحاد مردم در بازار سرمایه در رونق بازار نقش داشته است.
وی روند بازدهی بورس اوراق بهادار تهران را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این بورس در سال گذشته بازدهی 57/3 درصدی را عاید سهامداران خود کرد که کسب این بازدهی می‌تواند انگیزه سرمایه‌گذاران را برای ورود به بورس افزایش دهد.
وی با بیان این‌که با اقدامات دولت، امکان سفته بازی در بازار مسکن از بین رفته است، گفت: انتظار داریم با این رویداد از این پس، سرمایه‌های مازاد به سمت بازار سرمایه حرکت کند. رئیس سازمان بورس همچنین به سهامداران توصیه کرد به دور از هیجانات بازار و منطقی تصمیم‌گیری کنند. وی افزود: افراد غیرحرفه‌ای باید پس از بررسی و مشورت با اشخاص حرفه‌ای، اقدام به خرید و فروش سهم در بازار کنند، همچنین این افراد می‌توانند از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد بازار سرمایه شوند تا متضرر نشوند.
صالح آبادی تصریح کرد:
سرمایه گذاران باید پول‌های مازاد خود را وارد بازار سرمایه کنند و تنها اقدام به خرید سهم یک شرکت نکنند بلکه با تشکیل سبدی از سهام ریسک خود را کاهش دهند. عضو شورای عالی بورس در برابر این سؤال که با توجه به افزایش تقاضای خرید و عدم عرضه سهام شرکت های جدید و قدیم بورسی، آیا برنامه‌ای برای افزایش دامنه نوسان 5/3 درصدی قیمت روزانه سهام وجود ندارد تا تعادل بازار سهام زودتر حاصل شود، اظهار داشت: به دلیل در اختیار بودن بازار سهام توسط شرکت بورس، در صورت ارائه پیشنهادی از سوی این شرکت، سازمان بورس می‌تواند نسبت به بررسی این مورد اقدام کند.
علی صالح آبادی با اشاره به این‌که امضای تفاهمنامه بورس‌های ایران و فیلیپین در راستای توسعه همکاری‌های بین‌المللی سازمان بورس کشور است، اظهار داشت: این کشور دارای یک سازمان و دو بورس اوراق بهادار است. در بازار سهام این کشور 250 شرکت سهامی و
150 کارگزار حضور داشته و از جمعیت 90 میلیون نفری این کشور، تنها
500 هزار نفر سهامدار شرکت‌های بورسی هستند.
راه‌اندازی بورس کالا برای فیلیپین
صالح آبادی حجم سرمایه‌گذاری خارجی را حدود 300 میلیون دلار اعلام کرد و ادامه داد: در حالی 50 شرکت از 150 کارگزاری بورس فیلیپین غیرفعال هستند که ارزش روز بازار سهام آن با نسبت قیمت به درآمد (P/E) حدود
20 مرتبه‌ای، 140 میلیارد دلار بوده و حجم معاملات روزانه به مانند بورس ایران حدود 20 میلیارد دلار است.
وی با بیان این‌که سازمان بورس فیلیپین با سازمان بورس کشورمان دارای تفاوت‌هایی است، ادامه داد: سازمان بورس این کشور در شرایطی متولی ثبت همه شرکت‌های سهامی خاص و عام بوده و واضع استانداردهای حسابداری است اما برخلاف بورس ایران اختیارات کمی در حوزه جرایم و تخلفات داشته و امکان استفاده از امضای دیجیتال و معاملات الکترونیکی را ندارد. همچنین بورس کالا در این کشور راه‌اندازی نشده است.
به گفته صالح آبادی کشورهای عضو «آ سه آن» در نظر دارند ظرف پنج سال، بورسی یکپارچه ایجاد کنند و کشورهای مالزی، اندونزی، ویتنام، فیلیپین و سنگاپور در این زمینه در حال اجرای برنامه‌هایی هستند



لیست کل یادداشت های این وبلاگ