[ و روایت شده است که حضرتش روزى میان یاران خود نشسته بود . زنى زیبا بر آنان بگذشت و حاضران دیده بدو دوختند . پس فرمود : ] همانا دیدگان این نرینگان به شهوت نگران است و این نگریستن موجب هیجان . پس هر یک از شما به زنى نگرد که او را خوش آید با زن خویشش نزدیکى باید ، که او نیز زنى چون زن وى نماید . [ مردى از خوارج گفت خدا این کافر را بکشد چه نیک فقه داند . مردم براى کشتن او برخاستند ، امام فرمود : ] آرام باشید ، دشنام را دشنامى باید و یا بخشودن گناه شاید . [نهج البلاغه]
 
سه شنبه 89 فروردین 17 , ساعت 11:31 صبح

باسرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری صورت می گیرد

مشارکت ایران در ساخت 4 پالایشگاه خارجی

علاوه بر هفت پالایشگاه جدیدی که هم اکنون در داخل کشور در حال ساخت است، ایران با سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری در ساخت چهار پالایشگاه در خارج از کشور مشارکت کرده است. براساس اطلاعات ارائه شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، این چهار پالایشگاه در کشورهای مالزی، اندونزی و سوریه قرار دارد که به صورت مشارکتی احداث خواهد شد.
مجموع ظرفیت پالایشی این پالایشگاه‌ها روزانه 810 هزار بشکه در روز است که عمدتاً در راستای پالایش نفت خام سنگین و فوق سنگین ایران به کار گرفته خواهند شد. پالایشگاه کلاح در شمال مالزی، پالایشگاه جوهور در جنوب مالزی، پالایشگاه الفروقلس در سوریه و پالایشگاه اندونزی چهار طرح
برون مرزی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است که براساس برنامه زمانبندی در سال 1391 به بهره‌برداری خواهند رسید.
احداث 2 پالایشگاه در مالزی
دو طرح از طرح‌های برون‌مرزی ایران در بخش پالایشگاهی در کشور مالزی قرار دارد که با سرمایه‌گذاری 1/7 میلیارد دلار مراحل مقدماتی خود را می‌گذراند. این دو پالایشگاه قادرند پس از راه‌اندازی روزانه
370 هزار بشکه نفت خام سنگین، فوق سنگین و میعانات گازی را پالایش و به فرآورده‌های سبک و با ارزش بالا تبدیل کنند.
پالایشگاه کلاح که در استانی با همین نام در شمال مالزی احداث خواهد شد پالایشگاه اولی است که در سال 1387 مراحل مقدماتی آن آغاز شده است. هدف از احداث این پالایشگاه پالایش مخلوط نفت خام سنگین و فوق سنگین ایران در کشور مالزی است که با استفاده از فرایند مبتنی بر تبدیل فرآورده‌های سنگین به محصولات سبک و با ارزش با بهره‌‌گیری از واحدهای هیدروکراکر و کک‌سازی است. ظرفیت این پالایشگاه روزانه 250 هزار بشکه است که قرار است در سال 1391 به مرحله بهره‌برداری برسد.
میزان سرمایه‌‌گذاری در این پروژه حدود 8/4 میلیارد دلار است که با مشارکت 70 درصدی شرکت sksd مالزی و 30 درصدی شرکت Niordc از ایران تأمین خواهد شد. براساس آمار ارائه شده، این پالایشگاه تا دی ماه سال گذشته در مرحله طراحی بنیادین قرار داشته است. احداث اسکله نفتی، ترمینال و خطوط لوله از اسکله تا پالایشگاه و تأسیسات آبرسانی پروژه‌های جانبی این طرح هستند.
پالایشگاه جوهور دومین پالایشگاه مشارکتی است که در جنوب کشور مالزی احداث خواهد شد. این پالایشگاه که برای پالایش میعانات گازی منطقه پارس جنوبی طراحی شده قادر است روزانه 120 هزار بشکه میعانات را پالایش کند.
3/2 میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز این پروژه است که با مشارکت
70 درصدی مالزی و 30 درصدی ایران به سرانجام خواهد رسید. پالایشگاه جوهور تا دی ماه 88 در مرحله مطالعات نقشه‌برداری قرار داشته است.
پالایشگاه اندونزی
طرح دیگری که در خارج از مرزهای ایران پیگیری می‌شود احداث یک پالایشگاه در کشور اندونزی است. این پالایشگاه در شمال چاوه در اندونزی احداث خواهد شد. احداث پالایشگاه نفت خام در اندونزی با ظرفیت 300 هزار بشکه در روز با سرمایه‌گذاری مشترک و تأمین نفت خام آن از نفت خام فوق سنگین ایران کلید خورده است.
100 هزار بشکه نفت خام فوق سنگین این پالایشگاه از ایران و 200 هزار بشکه از سایر منابع تأمین خواهد شد.
این طرح در سال 1386 آغاز و قرار است تا سال 91 به بهره‌برداری برسد. میزان سرمایه‌گذاری این پالایشگاه شش میلیارد دلار است که با مشارکت شرکت Prtamina از اندونزی به میزان 40 درصد، Niordc از ایران به میزان 40 درصد و شرکت مالزیایی Petrotield با 20 درصد، اجرا می‌شود. ساخت اسکله نفتی در جنوب پالایشگاه و همچنین در جزیره‌ای در نزدیکی پالایشگاه و تأسیسات آبرسانی پروژه‌های جانبی این پالایشگاه هستند. این طرح تا دی ماه سال گذشته در مرحله انتخاب مشاور طراحی بوده است.
پالایشگاه الفروقلس در سوریه
چهارمین پالایشگاه در کشور سوریه قرار دارد که در نزدیکی شهر حمص در نواحی مرکزی سوریه احداث خواهد شد.
این پالایشگاه که نفت خام سنگین آن را ایران تأمین می‌کند با مشارکت سه کشور ایران، سوریه و ونزوئلا ساخته می‌شود.
ظرفیت پالایشگاه الفروقلس 140 هزار بشکه در روز است که از سال 1387 مراحل مقدماتی آن آغاز شده است و تا سال 1391 به اتمام خواهد رسید. خوراک این پالایشگاه 20 درصد نفت خام سنگین صادراتی ایران، 30 درصد نفت خام فوق سنگین ونزوئلا، 25 درصد نفت خام سنگین سوریه و 25 درصد نفت خام سبک سوریه خواهد بود.
این طرح با سرمایه‌ای بالغ بر 6/2 میلیارد دلار به سرانجام خواهد رسید که با مشارکت 33 درصد طرف ونزوئلایی، 26 درصد طرف ایرانی، 26 درصد مالزیایی‌ها و 15 درصد سوری‌ها در حال ساخت است.
تا دی ماه سال گذشته مطالعات فنی، اقتصادی و زیرساخت‌های این پالایشگاه به اتمام رسیده است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ