ارزش نعمتها تنها از سنجش با ضدشان شناخته می شود . [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 89 اردیبهشت 14 , ساعت 3:6 عصر
کدخبر: ?????
تاریخ انتشار: ?? اردیبهشت ???? - ??:??
تعداد بازدید: ?????
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
فروش دوربین‌های خانمان برانداز با یک تلفن!
انتشار فیلم یک میهمانی خصوصی به خودکشی ختم شد. فیلم مربوط به استخرزنان و اتاق‌های پرو ، عکس‌های خصوصی هنرپیشه‌های سینما و تلویزیون در اینترنت و...هنوز زمان زیادی از روزهای پرخبر صفحات حوادث روزنامه‌ها که از انتشار فیلم‌های خصوصی و فیلمبرداری از میهمانی‌های خصوصی هنرپیشه‌های سینما خبر می‌دادند نگذشته است. روزهایی که آبروی مردم به حراج گذاشته می‌شد و خانواده‌های زیادی را تا سر حد جدایی و از هم پاشیدگی کشاند.

حوادثی که سبب شد ساکنان بهارستان و مجلسی‌ها به فکر تصویب قانون و تشدید مجازات افرادی بیفتند که امنیت روانی جامعه را بر هم می‌ریزند.

به گزارش «خراسان»، در حال حاضر عده‌ای با استفاده از ابزار و تجهیزاتی چون دوربین‌های کوچک فیلم برداری و... باعث هتک حرمت و بی آبرویی مردم و اختلال در امنیت جامعه می‌شوند. اما این که جلوگیری از قاچاق، فروش و نصب این گونه تجهیزات به عهده کیست موضوعی است که سرهنگ عبدا... قاسمی رئیس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا آن را به دایره مبارزه با قاچاق اداره آگاهی مرتبط نمی‌داند، بلکه وظیفه مبارزه را با ورود این گونه اقلام و توزیعشان به پلیس پیش گیری مربوط می‌داند.

در این بین پاسخگوترین مسئول بین مسئولان ناجا، معاون اجتماعی تهران بزرگ است.
سرهنگ غنی لو در پاسخ به ابهامات خبرنگار خراسان در خصوص عرضه آزادانه این گونه تجهیزات می‌گوید: به کارگیری وسایل خاص جمع آوری اطلاعات اعم از دوربین‌های کوچک مداربسته، میکروفون‌های شنود و حتی خودکارهای دوربین داری که به تازگی در دست برخی افراد دیده می‌شود،تنها توسط سازمان‌های اطلاعاتی و پلیسی مجاز است و فروش آن‌ها به صورت عمومی، بدون اخذ مجوز ممنوع است و تمام کلانتری‌ها و پاسگاه‌های نیروی انتظامی در صورت رویت این قبیل تجهیزات و اخذ گزارش مبنی بر فروش و نصب آن‌ها نسبت به جمع آوری شان مسئولند. غنی لو تاکید دارد فروش این گونه تجهیزات به عنوان فروش موارد ممنوعه مجازات دارد.

وقتی پای واردات و فروش این دوربین‌ها که قابلیت نصب شدن را به صورت مخفی در اماکن مختلف دارند و در صورت جاسازی ماهرانه به راحتی قابل رویت نیستند به میان می‌آید سرهنگ غنی لو می‌گوید: این قبیل دوربین‌ها و حتی خودکارهای دوربین دار به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، قاچاقچیانی که ماموران نیروی انتظامی هم به سختی می‌توانند در شبکه قاچاق و توزیعشان رسوخ کنند. وی البته رشد واردات و توزیع دوربین‌های مخفی و مدار بسته مخفی را طی سال‌های اخیر چشمگیر می‌داند و معتقد است که پیشرفت فناوری‌های نوین و ورود این قبیل فناوری‌ها به صورت قاچاق توسط برخی شرکت‌ها طی سال‌های اخیر رشد داشته اما پلیس نیز با حساسیت زیاد در حال مهار و جمع آوری تجهیزاتی از این قبیل است.

صحبت‌های قاطع معاونت اجتماعی تهران بزرگ مبنی بر عدم فروش عمومی تجهیزات مخفی تصویربرداری و ضبط صدا در سطح جامعه، با گشت و گذاری کوتاه در سطح شهر و فضای مجازی اینترنت نقض می‌شود چرا که کافی است سری به میدان امام خمینی تهران و پشت شهرداری بزنید. انواع دوربین‌های مدار بسته کوچک،بزرگ و مخفی پشت ویترین مغازه‌ها خودنمایی می‌کنند. وقتی سراغ دوربین‌های مدار بسته را از یکی از فروشنده‌ها می‌گیرم انواع و اقسامش را از پشت ویترین مغازه نشانم می‌دهد. مدل‌های مختلف از مدل گردان گرفته تا مدل سوزنی و پیچی.

دوربین‌هایی که اگر به صورت ماهرانه‌ای جاسازی شوند تنها یک پیچ معمولی به عنوان لنز بیرون می‌ماند ، پیچی که هیچ کس حتی به آن مشکوک هم نمی‌شود. فروشنده جوان درباره مدل‌های مختلف این دوربین‌ها و این که آیا نصب و جاسازی آن‌ها را هم انجام می‌دهند یا خیر می‌گوید: اگر می‌خواهید دوربین را به صورت مخفی نصب کنید و نمی‌خواهید کسی متوجه شود پیشنهاد می‌کنم از مدل سوزنی یا پیچی استفاده کنید. البته خودمان برای نصب و جاسازی دوربین می‌آییم و سیم کشی اش را هم انجام می‌دهیم.

البته مدل بی سیم این دوربین‌ها هم موجود است که در فضای افقی تا مسافت ?? متر را پوشش می‌دهد و برای اتصالش به رایانه نیازی به سیم کشی نیست. البته برای کسی که می‌خواهد دوربین را درون آسانسور جاسازی کند حتما باید سیم کشی کنیم چون سیستم بی سیم در ارتفاع جواب نمی‌دهد.حرف‌های فروشنده و دیدن دوربین‌های مخفی سوزنی و پیچی آن هم با برندهای معروف ناخودآگاه مرا به یاد ایامی می‌اندازد که هر روز چندین فیلم خانوادگی که به وسیله دوربین‌های مخفی که گاه توسط برخی صاحب خانه‌ها در نقاط مختلف خانه‌های مستاجران جاسازی شده بودند منتشر می‌شد.اتفاقی که ممکن است افراد زیادی را به ورطه نابودی ببرد.

قربانیانی که صیادانشان تنها با پرداخت ?? تا ?? هزار تومان می‌توانند این دوربین‌ها را بخرند و نصب کنند و با تجاوز به حریم خصوصی افراد به اهداف پلیدشان برسند.حتی اگر فرصتی برای مراجعه به پشت شهرداری و مراکزی از این دست ندارید ، کافی است به فضای مجازی وارد شوید،اینترنت، پیامک و... با کمی جست و جو در اینترنت صدها تبلیغ فروش دوربین مخفی، خودکار دوربین دار، دوربین مخفی آدامسی، دوربین مخفی روی عینک، جاسوئیچی ، فندک و ساعت روی صفحه مانیتور نقش می‌بندند.

زیر یکی از همین تبلیغ‌ها شماره تلفنی هم نوشته شده است فروش انواع دوربین‌های فیلم برداری مخفی- تلفن تماس... سیامک -گوشی تلفن را بر می‌دارم و با آقا سیامک تماس می‌گیرم. انواع و اقسام دوربین مخفی را برای فروش دارد،آدامسی، عینک آفتابی، فندکی، جاسوئیچی ، خودکاری هر محصولی را که بخواهید با پیک موتوری برایتان می‌فرستم. سیامک درباره قیمت‌ها نیز می‌گوید آدامسی ?? هزار تومان است با قابلیت ضبط صدا و تصویر به مدت ? ساعت،مدل عینک دودی هم ??? هزار تومان است.خودکارهای دوربین دار هم که با دو برند...و... هستند فقط ?? هزار تومان.عرضه کنندگان تجهیزات غیرمجاز تصویربرداری و ضبط صدا پا را فراتر از این هم گذاشته‌اند و از طریق مراکز ارسال پیامک به صورت انبوه پیامک‌های تبلیغاتی و فروش خودکارهای دوربین دار را برای مشترکان تلفن همراه ارسال می‌کنند. خودکار دوربین دار... با ? گیگابایت حافظه همراه با تلفن تماس.با یکی از تلفن‌های آگهی پیامکی تماس می‌گیرم، مردی از پشت خط بدون وقفه تمام اطلاعات لازم را می‌دهد. از مدل و حافظه و زوم گرفته تا قیمت و نحوه ارسال با پیک موتوری. اما وقتی درباره گارانتی و خدمات پس از فروش می‌پرسم می‌گوید: این خودکارها به صورت قاچاق وارد می‌شوند به همین خاطر گارانتی و خدمات پس از فروش ندارند.

برای خرید و نصب یک دوربین مخفی تنها چند ساعت زمان لازم است . معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از سختی کار ماموران پلیس برای نفوذ به باندهای قاچاق و فروش این قبیل تجهیزات خبر می‌دهد. البته سرهنگ غنی لو در ادامه صحبت هایش نصب هرگونه دوربین را خواه به صورت علنی و یا مخفی به هر بهانه و منظوری در اماکنی مانند استخر، اتاق پرو و اماکنی که افراد در آن‌ها گفت و گوی آزاد دارند ممنوع می‌داند. وی کنترل اماکن را به وسیله دوربین‌های مدار بسته مطابق قانون تنها به عهده دستگاه‌های نظارتی می‌داند سازمان‌هایی با نظارت عام، مانند قوه قضاییه ، پلیس و سازمان‌های اطلاعاتی. این قبیل تجهیزات نیز که تجهیزات فنی جمع آوری اطلاعات نام دارند تنها در اختیار این سازمان‌ها قرار دارند.

وی درباره مجاز یا غیر مجاز بودن استفاده از دوربین‌های مخفی و نظارتی در شرکت‌های خصوصی هم می‌گوید: استفاده از تجهیزات نظارتی جرم تلقی نمی‌شود و حتی عرضه کنندگان تجهیزات نظارتی و امنیتی صاحب اتحادیه نیز شده‌اند به همین دلیل افراد و شرکت‌های خصوصی می‌توانند برای جلوگیری از سرقت، محل کار و منزلشان را به دوربین‌های مدار بسته مجهز کنند، البته به شرطی که این دوربین‌ها به وسیله‌ای برای سوءاستفاده و ثبت گفتار و رفتار خصوصی افراد تبدیل نشوند.این مقام مسئول در نیروی انتظامی استفاده از تصاویر دوربین‌های نظارتی را به منظور اخاذی، تهدید و حتی شوخی از مصادیق بارز جرم می‌داند و می‌گوید: اگر کسی به این وسیله مورد سوءاستفاده قرار گیرد حق دارد از سودجویان به مراجع قضایی شکایت کند و با توجه به قانونی که در مجلس به تصویب رسیده پلیس با متجاوزان به حریم خصوصی و منتشرکنندگان فیلم‌های شخصی و خانوادگی به شدت برخورد می‌کند.

حتی در مصادیقی که امنیت اجتماعی افراد و جامعه به خطر می‌افتد و موضوع به حیثیت خانوادگی مربوط می‌شود قانون گذار مجازات اعدام را به عنوان مفسد فی الارض برای متخلفان درنظر گرفته است . سرهنگ غنی لو تاکید می‌کند: شرکت‌های خصوصی و اماکنی که نصب دوربین در آن‌ها اعلام عمومی نشده است باید نصب دوربین را به وسیله تابلو به افراد اعلام کنند. وی در ادامه بانک ها، طلافروشی‌ها و جایگاه‌های سوخت را اماکنی معرفی می‌کند که در تمام دنیا به منظور پیش گیری از جرم با هماهنگی پلیس به تجهیزات ثبت الکترونیکی مجهزند و تمام موارد نیز به صورت عمومی اعلام می‌شود. این اماکن با وجود خصوصی بودن به دلیل اعلام عمومی، خصوصی محسوب نمی‌شود.

آخرین اخبار اجتماعی و حوادث را در تابناک اجتماعی مطالعه کنید.
مطالب مرتبط


لیست کل یادداشت های این وبلاگ