هرکس که در آسمان و زمین است، حتی ماهیان دریا، برای جویای دانش آمرزش می طلبند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
سه شنبه 89 اردیبهشت 21 , ساعت 5:3 عصر
رییس سازمان انرژی اتمی:
موضع گیری ایران درکنفرانس بازنگری ان.پی .تی تحولات مثبتی را به دنبال دارد
تهران- معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به حضور محمود احمدی نژاد در کنفرانس بازنگری NPT در نیویورک اظهار داشت : در یک ماه آینده تحولات مثبتی را با توجه به موضع گیریهای جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس شاهد خواهیم بود.
علی اکبر صالحی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار انرژی هسته ای ایرنا با بیان این مطلب تاکید کرد: ابتکار رییس جمهوری برای حضور در این کنفرانس تمام پیش بینی های آمریکا و کشورهای غربی را بر هم زد و دستاوردهای بزرگی در پی خواهد داشت.
وی افزود : آمریکا و کشورهای غربی به طور قطع درصدد کنترل کنفرانس بازنگری بودند و می خواستند سایه خود را بر سر آن بگسترانند.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: آمریکا و کشورهای غربی بدنبال تاثیرگذاری بر کنفرانس بازنگری NPT بودند و برای این منظور از قبل تمهیدات لازم را در نظر گرفته بودند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به برگزاری کنفرانس امنیت هسته ای واشنگتن و پر رنگ کردن موضوع تروریسم هسته ای از سوی آنها خاطرنشان کرد : آمریکایی ها قصد داشتند تا از این طریق موضوع خلع سلاح را کم رنگ کرده و بیشتر به موضوع عدم اشاعه بپردازند.
علی اکبر صالحی افزود: آمریکایی ها قصد داشتند تا قیدهای بیشتری را برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به ویژه در زمینه چرخه سوخت برای کشورهایی که دارای تسلیحات نیستند، بگذارند.
وی مسئله عضویت در معاهده عدم اشاعه و نحوه خروج از آن را یکی دیگر از مسائلی اعلام کرد که کشورهای غربی بدنبال تغییر در مفاد آن در کنفرانس بازنگری NPT بودند.
رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سخنرانی رییس جمهور کشورمان گفت: سخنرانی آقای احمدی نژاد کشورهای غربی را در موضع تدافعی قرار داد و این مسئله حتی در سخنرانی هیلاری کلینتون نیز مشهود بود.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: محتوای سخنرانی کلینتون در کنفرانس بازنگری NPT آشفته بود و بیشتر جنبه تدافعی داشت و نحوه ارائه آن نیز نشان داد که آنها از اعلام مواضع و پیشنهادات 11 گانه رییس جمهوری عصبانی هستند.
علی اکبر صالحی اظهار داشت: سخنرانی رییس جمهور به همراه پیشنهادات 11 گانه و موضع گیری های منطقی ایشان کاملا دقیق، فنی، حقوقی و سیاسی بود و کشورهای غربی را در موضع تدافعی قرار داد.
وی اضافه کرد: خلع سلاح رکن مهمی است که باید به آن در چارچوب معاهده NPT پرداخته شود و با موضع گیری های ایران مجددا بروز و ظهور پیدا کرده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه آمریکایی ها می خواستند خلع سلاح به مسئله ای کم اهمیت در این کنفرانس تبدیل شود، خاطرنشان کرد: ما از فرصت حضور و استفاده از تریبون این کنفرانس به ویژه در زمینه رد تسلیحات هسته ای بهره بردیم و اعلام کردیم در اختیار داشتن سلاح های هسته ای شرم آور است و کشورهایی که این سلاح ها را در اختیار دارند، باید بر اساس یک زمان بندی مشخص در چارچوب NPT نسبت به امحا آنها اقدام کنند.
رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در رابطه با تصویب تحت نظر قرار گرفتن فعالیت های مخفی هسته ای رژیم صهیونیستی در کنفرانس بازنگری NPT اظهار داشت : این مسئله در سخنرانی رییس جمهوری در کنفرانس بازنگری NPT، موضع گیری های قبلی جمهوری اسلامی در شورای حکام و کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز مطرح شده بود.
علی اکبر صالحی گفت: در زمان حاضر به پیشنهاد کشورهای عربی و حمایت کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بدلیل خطرات فعالیت های هسته ای مخفی رژیم صهیونیستی، این مسئله در دستور کار شورای حکام قرار گرفته است.
رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به رفتارهای دو گانه غربی ها در موضوع هسته ای تصریح کرد: رفتارهای دوگانه امروز به خوبی روشن شده زیرا نسبت به کشوری که عضو معاهده NPT است و بازرسی ها را به طور کامل پذیرفته است، فشار سیاسی وارد می کنند اما همگان شاهدند که رژیم صهیونیستی نه تنها عضو معاهده NPT نیست بلکه هیچ فشاری بر آن نیز وارد نمی شود و فارغ از همه مسئولیت هاست.
وی با بیان اینکه این مسئله نیز فرصت مناسبی است تا برای چندمین بار بر موضوع تهدیدات فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی به صورت جدی پرداخته شود، اظهار داشت: مواضع جمهوری اسلامی در کنفرانس بازنگری NPT آثار و پیامدهای بسیار مثبتی داشته است که یکی از آنها در دستور جلسه قرار دادن موضوع فعالیت های مخفی هسته ای رژیم صهیونیستی است.
علی اکبر صالحی همچنین تاکید کرد در یک ماه آینده تحولات مثبتی با توجه به موضع گیری های جمهوری اسلامی در کنفرانس بازنگری NPT اتفاق خواهد افتاد.
معاون رییس جمهور با اشاره به یکی از نظرسنجی های صورت گرفته توسط شبکه خبری سی ان ان گفت: بر اساس این نظرسنجی درصد بسیار بالایی نظر داده بودند که کاملا با مواضع اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی موافق هستند و آنها را مواضعی روشنگرانه و سازنده خوانده بودند.
گفتنی است کنفرانس بازنگری NPT به مدت یک ماه و هر 5 سال یکبار برگزار می شود و در زمان حاضر نیز در نیویورک در حال بازنگری است.
سیام** 9129


لیست کل یادداشت های این وبلاگ