برترینِ فریضه ها و واجب ترین آنها برانسان، شناخت پروردگار و اقرار به بندگی اوست [امام صادق علیه السلام]
 
چهارشنبه 90 مرداد 12 , ساعت 12:2 صبح

از میهمانی بال‌ماسکه تا قرار خز بازی

از میهمانی بال‌ماسکه تا قرار خز بازی

1390 سه شنبه 11 مرداد

در هفته پیش اتفاقاتی افتاد که خبر از شکل‌گیری نوع جدیدی از رفتارهای اجتماعی در جامعه می‌دهد.


 

به گزارش خبرنگار باشگاه جوانی برنا در هفته پیش اتفاقاتی افتاد که خبر از شکل‌گیری نوع جدیدی از رفتارهای اجتماعی در جامعه می‌دهد. به نمونه‌ای از آن‌ها اشاره می‌شود:
 
اول:حدود چند روز پیش تصاویری از یک مهمانی در شمال شهر تهران منتشر شد که جای تامل داشت در این مهمانی جوانان با سرو وضع‌های عجیب و غریب و بعضا توهین آمیز دیده می‌شدند. 

دوم: گروهی از جوانان تهرانی در هفته گذشته از طریق قرار در فیس‌بوک در پارک پردیسان تهران گرد هم آمدند و با پوشیدن لباس‌های مبدل مراسم شادی به نام «خزبازی» را اجرا کرده‌اند. 

سوم: در هفته جاری گروهی از جوانان تهرانی با یکدیگر قرار گذاشتند و در «بوستان آب و آتش» که دارای فواره‌های تفریحی نیز هست به آب‌پاشی با تفنگ‌های پلاستیکی آب‌پاش پرداخته‌اند که سر و صدای زیادی را به پا کرد.
 

چهارم : خدا می‌داند!

بنا بر گزارش برنا بعد از این اتفاقات مراجع انتظامی و مسوولان مربوطه نسبت به این قضیه موضع گرفتند و بعضا از دستگیری این افراد خبر دادند. اما وقتی این موضوع را با جامعه‌شناسان و روانشناسان به بررسی گذاشتیم نکات جالب و قابل تاملی از علل رو آوردن جوانان به این نوع سرگرمی‌ها به ما ارائه دادند.

                     
علل رو آوردن جوانان به تفریحات خلاف عرف جامعه

1

کمبود امکانات و شرایط مطلوب برای تفریح

2

نداشتن برنامه‌های طولانی مدت برای جهت‌دهی مطلوب رفتارهای جوانان

3

تلاش همه جانبه غرب برای تولید برنامه‌های ظریف و جوان‌پسند برای جهت‌دهی به افکار قشر جوان

4

استفاده از روش های قدیمی و سنتی برای جذب جوانان

5

آموزش های غیر کارامد

6

عدم برنامه ریزی برای داشتن تفریحات جدید و سرگرم کننده مثل جشنواره جوانان


ابراهیم فیاض جامعه‌شناس می‌گوید:شکل‌گیری چنین تفریحاتی در میان جوانان ایرانی نشان از خلا در بحث تبلیغات و ارائه آموزش‌های جامع به جوانان دارد. کم‌کاری از خود ماست.

همچنین فرهاد طهماسبی، جامعه‌شناس و رییس گروه کارشناسان امور اجتماعی استان ایلام در گفت‌وگو با برنا می‌گوید: بالای 50 درصد جامعه ما قشر جوانند که این قشر نیاز به مدیریت دارند اگر زمان‌های فراغت آنها را با تفریحات و سرگرمی‌های به روز پر نکنیم منابع و کانال‌های زیادی وجود دارد که نوع تفریح، آنهم به شیوه غربی را به جوانان یاد بدهند که این اتفاقاتی که افتاده شاهدی بر این مدعاست.

وی می‌افزاید:‌در مدیریت نسل جوان باید برای جوانان که به هنجار نیستند هم برنامه ریزی داشته باشیم چرا که جوانی که به هنجار است خودش مسجد می‌رود و اصول جامعه را رعایت می‌کند بنابراین در کنار حفظ این جوانان باید برای قشر جوانی که خلاف هنجارهای جامعه حرکت می‌کنند برنامه‌ریزی کرد.

بنا بر گزارش برنا کسی نمی‌داند تعداد واقعی مهمانی‌ها و تفریحاتی که چندان به مذاق هنجارهای جامعه خوش نمی‌آید چقدر است شاید اگر دوربین‌ها نبودند هیچ عکسی منتشر نمی شد و هیچ کس هم نمی فهمید که تفریحات برخی جوانان چه شده است. به نظر می رسد باید بجای تنبیه و برخوردهای انتظامی به فکر  راه دیگری بود...



لیست کل یادداشت های این وبلاگ