سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خوش خویی، محبّت به بار می آورد و دوستی رااستوار می کند . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 88 آبان 18 , ساعت 1:11 عصر
اعلا‌م وصول نامه معرفی 3 وزیر پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس
مسافران جدید پاستور معرفی شدند
گروه سیاسی: با اعلام وصول 2 نامه در جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی، 2 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آستانه جابه‌جایی از قوه مقننه به قوه مجریه قرار گرفتند.

پیوستن برخی نمایندگان مجلس هشتم به دولت دهم، مساله‌ای بود که از همان روزهای ابتدایی پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات مطرح شد و در بازار داغ گمانه‌زنی‌ها که پیش از اعلام فهرست کابینه دهم وجود داشت از نمایندگانی چون حسین فدایی، حمید رسایی، علی اصغر زارعی و فاطمه آجورلو به عنوان وزرای احتمالی مورد نظر رئیس‌جمهور یاد می‌شد، اما اعلام فهرست قطعی وزرای پیشنهادی در تاریخ 28 مرداد، نشان داد آجورلو تنها عضو مجلس شورای اسلامی است که از سوی رئیس جمهور در فهرست وزرای پیشنهادی قرار گرفته است.

البته احمدی‌نژاد در اولین تلاش خود برای جذب یکی از نمایندگان مجلس هشتم ناکام ماند و مجلسی‌ها نسبت به وزارت آجورلو در وزارتخانه رفاه اقبال نشان ندادند.

رئیس جمهور که در اولین گام تشکیل دولت، با مخالفت نمایندگان درباره 3 وزیر مواجه شد، در دومین اقدام خود برای به کارگیری یکی از نمایندگان مجلس در دولت، فاطمه آلیا نماینده تهران را به عنوان شخص مورد نظر خود برای وزارت آموزش و پرورش معرفی کرد که در این نوبت هم به دلیل واکنش‌های متعدد نسبت به وزارت زنان در دولت، امکان حضور این نماینده مجلس در دولت فراهم نشد و احمدی‌نژاد قبل از اعلام وصول نامه معرفی آلیا در مجلس، نامه‌اش را پس گرفت.

میرتاج‌الدینی و حاجی بابایی در آستانه پیوستن به دولت

به هر حال پس از گذشت حدود 2 ماه از آغاز به کار رسمی کابینه دهم، روز گذشته نامه معرفی 3وزیر باقیمانده دولت در مجلس اعلام وصول شد که براساس آن، حمیدرضا حاجی بابایی، صادق محصولی و مجید نامجو به عنوان وزرای پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، رفاه و نیرو معرفی شدند. همچنین در جلسه روز گذشته، نامه استعفای محمدرضا میرتاج‌الدینی که از سوی احمدی‌نژاد برای تصدی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری معرفی شده، اعلام وصول شد.

براساس اعلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور، یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود و در همان جلسه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص استعفای میرتاج‌الدینی، نماینده مردم تبریز رای‌گیری می‌کنند. در صورت موافقت نمایندگان با این استعفا و همچنین رای اعتماد آنها به حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان، این دو نفر اولین نمایندگانی هستند که برای پیوستن به دولت دهم، از مجلس جدا می‌شوند.

البته نمی‌توان با قاطعیت گفت، حاجی بابایی و میرتاج‌الدینی تنها نمایندگانی باشند که به دولت رفته‌اند چرا که تجربه دولت نهم نشان داد رئیس‌جمهور در میانه راه ممکن است با تغییر و تحولاتی که صورت می‌دهد، باز هم مجبور به استمداد از نمایندگان برای بر عهده گرفتن برخی پست‌های کابینه شود. در دولت نهم، محمود احمدی‌نژاد که اوایل راه تنها از سید احمد موسوی نماینده مردم اهواز به عنوان معاون پارلمانی خود استفاده کرده بود، بعدها به خاطر برکناری وزرای رفاه و تعاون، عبدالرضا مصری و محمد عباسی، نمایندگان کرمانشاه و گرگان را برای تصدی این دو وزارتخانه به دولت دعوت کرد.

سوابق وزرای پیشنهادی

در نامه رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی مجید نامجو که در حال حاضر سرپرستی وزارت نیرو را بر عهده دارد به عنوان وزیر پیشنهادی برای تصدی این وزارتخانه معرفی شده است. وی که متولد سال 1341 در شهر کرمان است، سال 70 در رشته مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان فارغ‌التحصیل شده و سال 75 در همان دانشگاه، مدرک کارشناسی ارشد خود را اخذ کرده است.

از جمله سوابق مدیریتی و فعالیت‌های اجرایی نامجو می‌توان به عضویت در سپاه پاسداران در سمت‌های نظامی، مدیر پروژه و رئیس کارگاه طرح‌های عمرانی قرارگاه سازندگی سپاه، فرمانده مهندسی لشکر 41 ثارالله، مدیرعامل موسسه سازندگی ثارالله، معاون عمران قرارگاه سازندگی کربلا، معاون عمران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، عضو شورای شهر کرمان در دوره دوم و معاون وزیر نیرو و مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اشاره کرد.

از وزارت کشور تا وزارت رفاه

صادق محصولی که در ماه‌های آخر دولت نهم، وزارت کشور را به عهده گرفت، در نامه رئیس‌جمهور، به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت رفاه معرفی شده است.

صادق محصولی متولد 1338 در ارومیه است که لیسانس مهندسی عمران و فوق لیسانس مدیریت بازرگانی دارد. وی همکاری با جهاد سازندگی، فرماندار شهرستان ارومیه، معاون استانداری آذربایجان غربی، فرماندهی سپاه پاسداران منطقه 5 (آذربایجان شرقی و غربی )، مسوول تحقیق و بازرسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده لشکر 6 ویژه، معاون طرح و برنامه وزارت دفاع، مجری پروژه‌های مختلف عمرانی و صنعتی، دبیر شورای مشورتی مجمع تشخیص مصلحت نظام (در دبیرخانه مجمع تشخیص) و تدریس در دانشگاه علم و صنعت را در کارنامه خود دارد.

محصولی از ابتدای آغاز به کار دولت نهم به عنوان مشاور ارشد رئیس جمهوری فعالیت می‌کرد و سال گذشته نیز پس از استیضاح علی کردان و تغییر وی، به عنوان وزیر پیشنهادی کشور به مجلس معرفی و این مسوولیت را در ماه‌های پایانی دولت نهم به عهده گرفت.

حاجی‌بابایی، گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش

حمیدرضا حاجی‌بابایی که در نامه رئیس‌جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شده، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس است و سابقه 4 دوره نمایندگی مردم همدان را دارد. وی که یکی از بانیان استیضاح مرتضی حاجی، وزیر آموزش و پرورش وقت در مجلس پنجم بود، دیروز در حاشیه جلسه علنی مجلس در خصوص جایگاه وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش به عنوان نهاد و جایگاهی بی‌بدیل در نظام تعلیم و تربیت و با عنوان زیرساخت اصلی تولید علم، محوری‌ترین زمینه‌ رشد و توسعه‌ کشور تلقی می‌شود.

به گزارش فارس، این عضو هیات رئیسه‌ مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا پیش‌بینی‌هایی برای حل مشکل آموزش و پرورش با توجه به تصویب لایحه‌ هدفمند کردن یارانه‌ها صورت گرفته است یا خیر، خاطرنشان کرد: لایحه تصویب شده به صورت درآمد و هزینه است و دستگاه‌های مختلف به همان میزان که تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند، باید مورد حمایت نیز واقع شوند.

به گفته وی، جایگاه نمایندگی و وزارتی متفاوت است و انسان در جایگاه نماینده ناظر است و در جایگاه وزیر مجری قانون.

این عضو هیات رئیسه‌ مجلس شورای اسلامی در عین حال تأکید کرد که باید این توقع را داشت که هرکس در حیطه‌ وظایف خود مورد انتقاد و نظارت باشد، ولی باید این مساله به برطرف کردن نقاط ضعف و طی کردن بهتر مسیر کمک کند.

حاجی‌بابایی همچنین گفت: هر کاری که در دوره‌ نمایندگی انجام دادم، از روی کارشناسی بوده و نه دید سیاسی.

برنامه‌های خوبی برای نزدیکی دولت و مجلس دارم

محمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده تبریز و عضو هیات رئیسه مجلس نیز که برای تصدی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور معرفی شده است، با اشاره به دعوت دولت از وی برای تصدی این سمت اعلام کرد که برنامه‌های خوبی برای نزدیکی دولت و مجلس دارد.

به گزارش مهر، میرتاج‌الدینی در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به این‌که بنده نماینده مجلس بوده‌ام، توانایی افزایش همکاری بین مجلس و دولت را دارم و در این زمینه، برنامه‌های خوبی نیز برای نزدیکی دولت و مجلس در نظر گرفته‌ام.

نگاه مجلسی‌ها به وزرای پیشنهادی

اگر چه براساس برنامه اعلام شده، جلسه رای اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی، یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود، اما برخی نمایندگان در همان جلسه دیروز و در زمان خواندن نامه رئیس جمهور، نظر خود را درباره وزرای پیشنهادی، اعلام کردند.

در جلسه دیروز، تعدادی از نمایندگان زمانی که اسامی صادق محصولی و مجید نامجو به عنوان وزرای پیشنهادی رفاه و نیرو خوانده می‌شد با فریادهای «دو دو( »که در ادبیات مجلس به معنی مخالفت است) نظر خود را درخصوص این دو وزیر پیشنهادی اعلام کردند.

البته غلامعلی حدادعادل در حاشیه جلسه مجلس درخصوص همین مساله گفت: نمی‌توان از فریاد «دو‌دو» مطلب دقیقی را برداشت کرد، چرا که ما دستگاه سنجش صدا نداریم ضمن این که در این فریاد، نظر مخالف و موافق از یکدیگر قابل تفکیک نیست.

وی همچنین درخصوص معرفی حمیدرضا حاجی‌بابایی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار کرد: حاجی‌بابایی انتخاب خوبی برای آموزش و پرورش است و فکر می‌کنم رای بالایی در مجلس بیاورد.

وی با اظهار امیدواری نسبت به این که با انتخاب حاجی‌بابایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش، معلمان از بلاتکلیفی خارج شوند، گفت: وزارت آموزش و پرورش یک وزارتخانه وسیع است و وزیرش باید چهره‌ای ملی و شناخته شده باشد.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی نیز در جمع خبرنگاران با بیان این که هر سه وزارتخانه باید هر چه سریع‌تر به سامان برسند، تصریح کرد: حاجی‌بابایی رای بالایی دارد و محصولی و نامجو نیز رای اعتماد خواهند گرفت.

قدرت‌الله علیخانی، نماینده مردم قزوین در مجلس نیز در گفتگو با ایرنا، درخصوص وزرایی که نامه معرفی‌شان دیروز به مجلس داده شد، تصریح کرد: حاجی‌بابایی سابقه طولانی در مجلس داشته و یک فرد فرهنگی است و بارها برای فرهنگی‌ها تلاش کرده است، به همین دلیل، حتما رای بالایی خواهد آورد.

وی درخصوص 2 وزیر پیشنهادی دیگر هم گفت: محصولی و نامجو وزرای پیشنهادی رفاه و نیرو نیاز به رایزنی‌های بیشتر با مجلس دارند، اما با وجود این احتمال رای آوردن آنها هم وجود دارد.




لیست کل یادداشت های این وبلاگ