سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند سبحان، مال را به کسانی که دوست یادشمن دارد می بخشد؛ ولی دانش را جز به کسی که دوست دارد نمی بخشد [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 88 آذر 1 , ساعت 1:48 عصر
خواب کافی ، درمان موثر چاقی کودکان
خواب پریشان کودکان‌
جام جم آنلاین: شاید کودک شما هم یکی از 10کودکی باشد که کابوس شبانه را تجربه می‌کند، اگر این طور است پس سعی کنید با در نظر گرفتن بهترین راه‌ها هم کودکتان را از این کابوس نجات دهید و هم دغدغه خودتان را از بین ببرید. متخصصان معتقدند که دیدن کابوس‌ها در سنین کودکی و هنگام شب معمولا طبیعی است و جای نگرانی نیست فقط در مواردی والدین باید توجه بیشتری به کابوس‌ها داشته باشند.

یکی از این موارد وقتی است که کابوس‌های شبانه کودک توام با کارهایی باشد که می‌تواند به کودک صدمه بزند، مانند اینکه راه برود و ممکن باشد از جایی مانند پله بیفتد که در این صورت صبح روز بعد چیزی به یاد نمی‌آورد و نیازی هم به تکرار و مرور نیست، فقط والدین باید در هنگام خواب اشیاء و وسایل خطرناک و یا نوک تیز را از اتاقش دور کنند.

مورد دیگر وقتی است که کودک در خواب یک کابوس مشخص را که صبح روز بعد هم به خاطر دارد و تعریف می‌کند بارها و بارها به همان شکل ببیند.

اما اگر کودک کابوس‌های متفاوت و پراکنده می‌بیند، جای نگرانی نیست فقط از کودک بخواهید کابوسش را برایتان تعریف کند و یا در مورد آن نقاشی بکشد تا بتوانید با شناخت ترس‌هایش به او کمک کنید.

دکتر مصطفی تبریزی، متخصص مشاوره و استاد دانشگاه در این خصوص به «جام‌جم» می‌گوید: کابوس‌های شبانه‌ای که تکرار می‌شود و کودک و والدین با آن درگیر هستند منشاء اضطراب‌های بنیادی، کشمکش‌ها و تعارض‌هایی است که کودک درگیر آنهاست.

او علل این کابوس‌ها را متفاوت می‌داند و می‌گوید: احساس ناامنی، خشونت‌های خانگی، عوامل محیطی و اشتباه والدین در مشروط کردن علاقه‌شان به کودکان مثل خوب درس خواندن، تمیز بودن و... می‌تواند از علل این مشکل باشد.

تبریزی علاوه بر این علل روانشناختی به عوامل ارگانیک مثل اختلال غدد، اواج مغز و... اشاره می‌کند و تاکید می‌کند در هر صورت منشاء این کابوس‌ها قابل کشف است.

از مشاوره تا دارو

اگر کابوس‌های شبانه کودکتان علت روانشناختی دارد سعی کنید به مشاور مراجعه کنید تا مشاور با مشارکت فکری به شما و کودکتان کمک کند که در این موارد ضمن مشاوره می‌شود از دارو به عنوان کمکی استفاده کرد.

تبریزی ادامه می‌دهد: اما اگر علت آن ریشه ارگانیک دارد تجویز دارو و مصرف آن روش درمان است که در کنار آن می‌توان از روش‌های مشاوره هم کمک گرفت.

این متخصص مشاوره ادامه می‌دهد: والدین باید از روش‌های صحیح فرزندپروری آگاه باشند و در جهت تربیت درست کودکان استفاده کنند.

توصیه قبل از خواب‌

شب‌ها سعی کنید همیشه یک چراغ خواب در اتاق کودک روشن باشد و در تاریکی قبل از اینکه کودک به خواب رود به وسایل اتاق کودک نگاه کنید که بد نمانده باشد مثلا سایه یک صندلی که ممکن است برای کودک ایجاد ترس کند.

کودکان نباید قبل از به خواب رفتن فیلم‌های خشن و ترسناک ببینند و یا بازی‌های خشن و هیجان‌انگیز انجام دهند.

سعی کنید قبل از به خواب رفتن کودک برایش قصه بخوانید (البته نه قصه‌های هیجان‌انگیز) و یا در خصوص مسائلی که برای کودک جالب است، صحبت کنید.به هر حال سعی کنید کودکتان در وضعیت آرام و دور از هیجان‌ها و اضطراب‌ها باشد.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ