کسی کـه خویشتن را نشناسـد، از راه نجات دور افتـد و در گمراهی و نادانی ها درافتد . [امام علی علیه السلام]
 
جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:45 صبح
یئت حل اختلاف و تفاوت رهبر انقلاب با احمدی‌نژاد
روز گذشته برخی تشکیل این هیات عالی را یادآور اقدام امام خمینی در شرایط حساس سال 59 دانستند که در پی اقدامات تنش زای بنی صدر و گسترش اختلافات او با روسای وقت قوای قضاییه و مقننه، حکم تشکیل هیات حل اختلاف دادند...بعد از آن که دفتر هاشمی سخنان ذوالنور که «آقای هاشمی روز انتخابات ریاست جمهوری دهم جلوی دوربین‌ها می‌گویند کُد آقای موسوی چند است» را تکذیب کرد، برخی گفتند حرف ذوالنور درست است، با این تفاوت که آن شخص ...

سرویس سیاسی «آینده»؛ روز گذشته رهبر انقلاب در حالی هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه را به منظور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه تشکیل دادند که طبق اصل یکصد و دهم قانون اساسی، «حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه» از وظایف رهبری و ولی فقیه است.

رهبر انقلاب البته وظایفشان را به این هیات تفویض نکرده اند، بلکه اعضای پنج گانه این هیات را مامور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه کرده و البته مسئولان عالی نظام را ضمن تعامل با یکدیگر و رفع اختلافات احتمالی موظف به همکاری کامل با هیئت مذکور نموده اند.

پیش از این تعیین سیاستها کلی نظام جمهوری اسلامی ایران هم که از وظایف و اختیارات رهبری است، -طبق قانون اساسی- از کانال مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام می‌شود و چند سالی است که سیاستهای کلی نظام در این مجمع در حال بررسی است و البته بعد از تایید یا اصلاح رهبر انقلاب ابلاغ می‌شود؛ امری که درباره سند چشم انداز بیست ساله نظام نیز اجرا شد و آن را به یک سند تبدیل کرد و به اجرا رساند.


با وجود آن که این گونه مجامع و هیاتها اختیار کامل برای این موارد ندارند و در واقع اختیارات و وظایف رهبری به آنان تفویض نشده، طبعا نقشی اساسی در فرایندهای محوله دارند و در واقع در این امور مهم، نظرات کارشناسی و مشورتی شماری از افراد صاحب نظر و باسابقه، پشتوانه تصمیمی می‌شود که از سوی ولی فقیه گرفته می‌شود. این رویه آیت الله خامنه‌ای است که برای انجام وظایف خطیری که قانون اساسی به دوش ولی فقیه گذاشته، از توان کارشناسی و تجربیات دیگر نخبگان و بزرگان نظام بهره می‌گیرند تا نتیجه کار علاوه بر رای و دیدگاه رهبری، پشتوانه‌ای از بحث و بررسی و تبادل نظر را با خود داشته باشد و به عنوان نمونه از پتانسیل فقیهی طراز اول که سابقه یک دهه مدیریت دستگاه قضایی را نیز دارد و اکنون مشغول تدریس عالیترین مراحل علم فقه است، در حل اختلافات مقامات نظام بهره گرفته شود.

در واقع این روش می‌تواند پاسخی به بهانه جویی کسانی باشد که ادعا می‏ کنند ولایت فقیه را حاکمیت فردی است و به علاوه می‌تواند زمینه ساز نتایج بهتری هم باشد.


ابلاغ این حکم همزمان با معرفی وزیر نفت به مجلس شد و انتشار اخباری مبنی بر این که رستمی، وزیر پیشنهادی نفت به این شرط حاضر به پذیرش این مسوولیت شده که قادر باشد معاونان این وزارتخانه مهم و کلیدی را خود عزل و نصب کند؛ این در حالی است که پیش از این اخبار مختلفی درباره نقش رئیس جمهوری و حلقه ایشان در عزل و نصب معاونان وزارتخانه های مختلف منتشر شد و این که به عنوان نمونه میرکاظمی، وزیر پیشین نفت بدون آن که خود بخواهد ناگزیر به برکناری تعداد زیادی از معاونان وزارت نفت شده است.

به نظر می‌رسد این امر نشان دهنده دو گونه سبک مدیریتی است که در یکی وظایف و اختیارات یک مقام نیز با مشورت و همکاری دیگران انجام شده و در دیگری در وظایف دیگر مدیران نیز دخالت می‌شود.
 

چرا الان؟
از سوی دیگر زمان تشکیل این هیات برای ناظران سیاسی چندان غیرمنتظره نبود. پیش از تشکیل این هیات عالی و رسمی، کمیته ای غیر رسمی و موقت با محوریت آیت الله جنتی و با اعضایی از دولت و مجلس برای حل اختلافات بالاگرفته بین این دو قوه تشکیل شد که البته عملکرد چندان موفقی نداشت و بر سر اعلام نتایج بحث و بررسی آن نیز حرف و حدیث هایی پیش آمد.



شاید همین امر در کنار تداوم برخی اختلافات که موضوع بودجه سال جاری، ادغام وزارتخانه ها، رای اعتماد، انتخابات آینده بین مجلس و دولت و همچنین موضوع پیگرد عوامل جریان موسوم به انحرافی و متهم شدن معاون اول رییس جمهوری بین قوای مجریه و قضاییه از دلایل تشکیل هیات مذکور در شرایط کنونی بود.
 

هیات 3 نفره منصوب امام
البته روز گذشته برخی تشکیل این هیات عالی را یادآور اقدام امام خمینی در شرایط حساس سال 59 دانستند که در پی اقدامات تنش زای بنی صدر و گسترش اختلافات او با شهید مظلوم آیت الله بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی -روسای وقت قوای قضاییه و مقننه- برای حفظ نظام و رفع تنش ها طی فرمانی حکم کردند که آقایان بنی صدر، بهشتی، هاشمی رفسنجانی و رجایی حق سخنرانی در مراسم عمومی را ندارند و برای حل اختلاف نیز راهکار دیگری اندیشیدند که هریک از آقایان نماینده ای معرفی کنند تا هیئتی تشکیل شود که بر اعمال آنان نظارت نماید.

در این هیات آیات مهدوی کنی، یزدی و اشراقی به ترتیب از طرف امام، "هاشمی و بهشتی" و بنی صدر عضو شدند تا به اقوال و اعمال هر کس که موجب اختلاف و تشنج در کشور می شود رسیدگی نمایند. "(صحیفه نور ، ج 14 ، ص 159)

سرانجام پس از سخنرانی بنی صدر در جمع پرسنل نیروی هوایی شیراز و دو مصاحبه جنجالی مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی وی هیئت حل اختلاف تشکیل جلسه داد و بنی صدر را به عنوان کسی که از بیانیه 10 ماده ای حضرت امام(ره) و قانون اساسی تخلف کرده معرفی نمود .( کیهان 12 خرداد 60 ، ص 10)
 

تشکیل هیاتی برای تضعیف مجمع تشخیص مصلحت؟
جالب آنکه برخی رسانه‌های حامی احمدی نژاد هم راستا با رسانه های خارجی و اپوزیسیون (آسوشیتدپرس، خودنویس و...) تشکیل این هیات را کاهش تاثیرگذاری و حتی حذف مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاکمیت تلقی کرده اند، این رسانه‌ها حل اختلافات و معضلات را اقدامی دانسته بودند، که تاکنون توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام با ریاست هاشمی رفسنجانی انجام می شده است.

این در حالی است که اولا در قانون اساسی دقیقا دو عنوان سیاستهای کلی و رفع معضلات نظام به عهده مجمع گذاشته شده و بحث تنظیم روابط قوای سه گانه موضوع دیگری است و ثانیا زمانی که محمود احمدی‌نژاد 4 سال است در مجمع حاضر نمی‌شود و برخی نیروها تمام تلاشهای خود را برای تضعیف هاشمی رفسنجانی به کار گرفته‌اند، مشخص نیست چه کسی انتظار داشته تا هاشمی بین احمدی‌نژاد و برادران لاریجانی حکمیت کند!


ترکیب هیات
ترکیب این هیات هم پیامهای خاص خود را دارد و البته پاسخی به تحلیلگران فوق؛ چرا که به نظر می‌رسد برآیند اعضای آن دارای گرایش اصولگرای معتدل هستند. از یک سو آیت‌الله هاشمی شاهرودی از نظر سیاسی چهره‌ای معتدل و میانه رو شناخته می‌شود و به قول «علی‌کبر ناطق‌نوری» در خاطراتش:  نه جزء جناح راست یا چپ بوده و نه در یک فراکسیونی است. حتی بعد از آن که دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی سخنان ذوالنور مبنی بر اینکه «آقای هاشمی روز انتخابات ریاست جمهوری دهم جلوی دوربین‌ها می‌گویند کُد آقای موسوی چند است و از این طریق می‌خواهند به داخل و خارج پیام بدهند» را تکذیب کرد، برخی گفتند حرف ذوالنور درست است، با این تفاوت که آن شخص هاشمی شاهرودی بوده، نه هاشمی رفسنجانی.

حجت‌الاسلام ابوترابی نیز به نوعی طیف مجلس و همان اصولگرایی معتدل را نمایندگی می‌کند و مرتضی نبوی، از سیاسیون قدیمی طیف راست هم اکنون دیگر چندان تمایلی به احمدی نژاد ندارد.
 
عباسعلی کدخدایی هم که عملا نماینده شورای نگهبان در این هیات است، به رغم نزدیکی سابق به طیف احمدی‌نژاد، با تغییر معادلات چنین گرایشی ندارد و غیر از سید صمد موسوی خوشدل، که ازنظر سیاسی شناخته شده نیست و دانش آموخته حقوق اسلامی است و کتابی درباره طلاق در کارنامه خود دارد،سایر اعضای هیات دارای خط سیاسی متفاوتی با احمدی نژاد می باشند.

پربیننده ترین ها

جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:42 صبح
همه فرایندهای لازم برای بازنگری در ارزشیابی تحصیلی باید به اصلاح تدریجی آن تا پایان برنامه پنجم منجر شود تا بتوان در همه مقاطع تحصیلی امتحانات استاندارد برگزار کرد.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: با توجه به این که امتحانات نهایی، سهم درخور توجهی در ارتقای داوطلبان کنکور دارد، روسای آموزش و پرورش سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور 90 را ارائه کردند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عرفی در مراسم پایانی بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش افزود: با این اقدام، گام اساسی در لحاظ کردن سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور برداشته شد و آمادگی داریم با حمایت وزیر و مشارکت شما روسای آموزش و پرورش گام های بعدی را نیز برداریم.

وی گفت: مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، تشکیل ستاد امتحانات و حضور روسای این وزارتخانه را به شکل جدی پیگیری می کند زیرا محور اساسی همه فعالیت ها در نظام تعلیم و تربیت ، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است.

آقای عرفی افزود: نخستین ماموریت مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش طبق برنامه پنجم توسعه ، اصلاح و بهبود شیوه های ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در همه مقاطع است.

وی گفت : همه فرایندهای لازم برای بازنگری در ارزشیابی تحصیلی باید به اصلاح تدریجی آن تا پایان برنامه پنجم منجر شود تا بتوان در همه مقاطع تحصیلی امتحانات استاندارد برگزار کرد.

آقای عرفی ، استقرار نظام پایش ، نظارت و ارزشیابی مولفه های آموزش و پرورش را دومین ماموریت مرکز سنجش این وزارتخانه طبق برنامه پنجم توسعه دانست.

وی گفت : شورای عالی آموزش و پرورش در سال 86 ؛ 147 شاخص را مصوب کرده بود که میزان تحقق آن در همه جای این وزارتخانه باید ارزشیابی شود.

بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور پس از سه روز و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای امور خارجه و اطلاعات و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، عصر امروز پایان یافت.

جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:40 صبح
عکاس رویترز که لحظه لبخند کمرنگ مادر سومالیایی و امید او برای بهبودی فرزندش تا مرگ کودکش در اثر قحطی و بیماری را به تصویر کشیده است، این عکسها را یکی از تاثرآورترین عکسهایی عنوان کرده که تا کنون گرفته است










تصاویر ارسالی از هبوط - بیننده تابناک


جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:38 صبح
این کشف، نمونه نایاب از وجود آتشفشان در سطح ماه است که ارتباطی با رویداد‌های موثر در شهاب سنگ‌ها، ستاره‌های دنباله‌دار و سیارک‌ها ندارد.
نقاط آتشفشانی در نقاط دوردست ماه کشف شدند.

به گزارش برنا، دانشمندان شواهدی جدید از وجود آتشفشان در نقاط دور دست کره ماه به دست آوردند.

این کشف، نمونه نایاب از وجود آتشفشان در سطح ماه است که ارتباطی با رویداد‌های موثر در شهاب سنگ‌ها، ستاره‌های دنباله‌دار و سیارک‌ها ندارد.

تا قبل از این کشف، بهترین نمونه‌های آتشفشانی در نیمه نزدیک ماه و در منطقه‌ای به نام «پروسلاروم کریپ Procellarum KREEP » مشاهده شده بودند.

گروهی از دانشمندان به رهبری «برادلی جولیفBradley Jollif » از دانشگاه واشینگتن در مشاهدات خود بر روی نیمه دورتر ماه برمنطقه‌ای با گنبدهای به ارتفاع 6 کیلومتر تمرکز کردند. آن‌ها بر این باورند که این گنبدها که دارای دامنه ‌های با شیب تند هستند، در اصل آتشفشان بوده‌اند.

جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:38 صبح
دادگاه مخصوص شیعیان عربستان اعلام کرد:
، دادگاه اوقاف و وصایای استان شیعه نشین قطیف عربستان وابسته به وزارت دادگستری این کشور، طلاق در ماه مبارک رمضان را متوقف و اعلام کرد که دادگاه ها در این ماه مبارک، صیغه طلاق را جاری نخواهند کرد.
دادگاه اوقاف و وصایای قطیف عربستان، صیغه طلاق را در ماه مبارک رمضان جاری نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رسا، دادگاه اوقاف و وصایای استان شیعه نشین قطیف عربستان وابسته به وزارت دادگستری این کشور، طلاق در ماه مبارک رمضان را متوقف و اعلام کرد که دادگاه ها در این ماه مبارک، صیغه طلاق را جاری نخواهند کرد.

حجت الاسلام شیخ محمد الجیرانی، قاضی دادگاه شیعیان در جلسه ای که روز گذشته با حضور مسوولان دفاتر ازدواج و طلاق برگزار شد بر لزوم عدم اجرای طلاق در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و این امر را عامل توافق زوجین و بازگشت به زندگی خواند.

وی در این باره گفت: با توجه به معنویت و فضایلی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد عدم اجرای حکم طلاق در این ماه مبارک، احتمال بازگشت زوجین به زندگی را افزایش می دهد.

حاضران در این جلسه به بررسی شیوه های مختلف برخورد با متقاضیان طلاق برای بازگشت به کانون خانواده پرداختند.



جمعه 90 مرداد 7 , ساعت 12:36 صبح
اواخر سال 2009 بود که کم کم آب که روستا را در بر گرفته و آن را به پهنه دریا تبدیل کرده بود، شروع به فرو نشستن کرد؛ تغییرات آب و هوایی، روندی عکس آنچه را در سال های پیش داشت، در پی گرفت و ویرانه های روستای ویلا، سر از آب برآورد.
تابناک اجتماعی: ویرانه ها سر از آب برآوردند و یاد روزهای پر رونق اواسط سده گذشته را زنده کردند؛ اما این بار نه شهری گمشده از خلال قرن ها، بلکه روستایی که 25 سال پیش ناپدید شده بود، سر از آب برآورد.

این ویرانه ها نه برای باستان شناسان که برای بازماندگان ساکنان قدیمی اش جذابیت دارد تا دوباره با قدم زدن در خیابان های آن، خاطرات برایشان زنده شود؛ هنگامی که دهکده زیبا و توریستی «ویلا»، مرکز رفت و آمد توریست های بسیاری بود و ساحل زیبای آن جای مناسبی بود برای گذراندن تعطیلات.

در سال 1920 روستای کوچک و توریستی در 600 کیلومتری جنوب غربی بوینس آیرس، در نزدیکی ساحل Lago Epecuen و در کنار دریاچه نمک ساخته شد که ویلا نام گرفت. روستای زیبا و کوچک که مناظر چشم نوازش، برای جذب توریست ها بهانه خوبی بود. این روستا به سرعت تبدیل به مرکز گردشگری شد و رونق بسیاری پیدا کرد. جاده، راه آهن و رفت و آمد  توریست ها بر رونق آن افزود که اوج آن در سال 1970 بود؛ یعنی هنگامی که جمعیت این روستای زیبا، به پنج هزار نفر رسید.

اما همه چیز به خوبی و آرامی نبود. در همان زمان، تغییرات آب و هوایی گسترده ای رخ داد؛ بارش های فراوان و غیر معمول آن سال ها، موجب بالا آمدن آب شد و به تهدیدی برای روستا تبدیل گشت. این رخدادها با شکستن سد خاکی تکمیل شد و روستای زیبای ویلا با همه مناظر زیبا و خاطرات تلخ و شادش به زیر آب رفت و سیل کم کم همه روستا را فرا گرفت و ارتفاع آب در سال 1993 به چیزی نزدیک به 10 متر رسید.

اواخر سال 2009 بود که کم کم آب که روستا را در بر گرفته بود و آن را به پهنه دریا تبدیل کرده بود، شروع به فرو نشستن کرد؛ تغییرات آب و هوایی روندی عکس آنچه در سال های پیش داشت، در پی گرفت و ویرانه های روستای ویلا سر از آب برآورد.

در زیر، گزارش تصویری خبرنگار خبرگزاری فرانسه را می بینید که حاصل بازدید او از این روستاست:



تصویر هوایی از روستای ویلا که حدود 25 سال پیش در آب فرو رفت.



تصویر هوایی از میدان اصلی شهر و خیابان های منتهی به آن



تصویری هوایی از محدوده روستای قدیم ویلا که هنوز بخش های بسیاری از آن زیر آب است



«نورما برگ» با خانواده اش در کنار ویرانه های خانه قدیمی شان قدم می زند



خانه های ویران و خودرو پوسیده



راه پله ای به هیچ جا



تفاوت پس از 25 سال






پنج شنبه 90 مرداد 6 , ساعت 7:39 عصر
فست فودها حرامند؟!  
 
  در سال جهاد اقتصادی شاید یکی از عواملی که بایستی بدان توجه ویژه نشان داد، جلوگیری از اسراف در همه ابعاد آن است. در این مقاله به بررسی موضوع اسراف و مسائل اساسی حول آن می پردازیم.  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
فست فودها حرامند؟!  
 
 
 
 
     
 
   
 

در سال جهاد اقتصادی شاید یکی از عواملی که بایستی بدان توجه ویژه نشان داد، جلوگیری از اسراف در همه ابعاد آن است. در این مقاله به بررسی موضوع اسراف و مسائل اساسی حول آن می پردازیم.

 

 

? اسراف ممنوع!

انسان باید سعی نماید خود را چنان تربیت نماید که همواره براساس میزان نیازمندی و با توجه به شرایط زمانی و مکانی و رعایت کامل سایر مسائل اسلامی، تعادل در مصرف داشته باشد و از هرگونه اسراف کاری چه کمی و چه کیفی پرهیز نماید. زیرا اسراف کردن و مصرف بیش از حد از مادّیات سبب دلبستگی و توجه انسان به مادیّات می شود و پای روح آدمی را از اوج گرفتن در ملکوت می بندد. در واقع این یک واقعیتی است که به تناسب «وارستگی از مادیات و دل کندن از آن» آدمی به سوی اوج ملکات معنویت و روحانیت پرواز می کند.

 

 

? اسراف چیست؟

اسراف کردن به معنای مصرف نکردن نیست بلکه مقصود از آن از حد تعادل خارج شدن و از جایگزینی مناسب و در جای خود منحرف شدن است. در توضیح باید گفت انسان مسرف کسی است که از حد تعادل در مصرف خارج می شود یعنی اهل افراط و یا تفریط در مصرف است. چنین شخصی از آنچه در اختیار دارد استفاده نمی کند بلکه منابع و مواهب الهی را به هدر می دهد. از امیرمؤمنان علی(علیه السلام) در علامات مسرف و اسراف کار روایتی شریف نقل شده است که حضرت فرمودند: «للمُسرِف ثلاثُ علامات: یأکُلُ ما لیس له، یشتری ما لیس له و یلبَسُ ما لیس له؛ اسراف کار را سه نشانه است: اول آن که می خورد آنچه را که فراتر از امکانات و نیاز اوست. دیگر آنکه اشیائی را می خرد که بیشتر از حاجت اوست و سوم آن که می پوشد جامه ای را که متناسب با نیاز او و عرف اسلامی نمی باشد.»

به نظر می رسد با توجه به فرمایش امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)، مصرف غذاها و خوارکی هایی که نامتناسب با فرهنگ بومی اسلامی ما باشد و به طبع و مزاج ما ناسازگار باشد از مصادیق اصلی اسراف است. شاید بی ارتباط نباشد که مصرف فست فودها را نیز از جمله این موارد بنامیم! باورتان می شود استفاده از ساندویچ ها خودش یک جور اسراف باشد!

بر اساس این روایت شریف در خوردن و پوشیدن و خریدن شخص مسرف از حد تعادل عقلی و شرعی خارج می شود و به چیزهایی روی می آورد که متناسب با او و مورد نیاز او نیست و به تعبیر روایت شریف از آن او نیست. بر این اساس، کسی که پرخوری می کند مسرف است. همچنین کسی که غذایی نامتناسب با مزاج خود می خورد نیز اسراف کرده است! همچنین اگر غذایی نامتناسب با فرهنگ خود مصرف کند از مصادیق اسراف کار است!

به نظر می رسد با توجه به فرمایش امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)، مصرف غذاها و خوارکی هایی که نامتناسب با فرهنگ بومی اسلامی ما باشد و به طبع و مزاج ما ناسازگار باشد از مصادیق اصلی اسراف است. شاید بی ارتباط نباشد که مصرف فست فودها را نیز از جمله این موارد بنامیم! باورتان می شود استفاده از ساندویچ ها خودش یک جور اسراف باشد!

 

 

? اسراف در پوشیدن

از دیگر علامت ها و نشانه های اسراف کردن پوشیدن لباس و جامه هایی است که متناسب با نیاز و فرهنگ انسان نیست. بر این اساس کلیه پوشیدنی هایی که مروج فرهنگ سایر اقوام باشد و فرهنگ بیگانگان را ترویج کند، از باب اسراف بودن نیز علاوه بر جنبه های دیگر، حرام می باشد!

علاوه بر این پوشیدن آنچه متناسب با شخصیت و طبع آدمی نیز نباشد و یا کرامت انسانی را خدشه دار نماید از دیگر مصادیق اسراف کردن به شمار می رود! به نظر می رسد پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان، کوتاه و اندام نما و سایر مواردی از این دست حتی اگر نامحرمان نیز نبینند، براساس روایت شریف بتواند از مصادیق اسراف به شمار آید! و البته پرواضح است که استفاده از چنین پوشاکی نزد نامحرمان به طریق اولی حرمت خواهد داشت.

 

 

? اسراف در خرید!

شاید یکی از اثرات هجمه فرهنگی غربی که به طور کاملاً نامحسوس جای خود را در میان ما باز کرده است، تغییر فرهنگ خرید کردن است. خرید کردن یا shopping به عنوان یکی از تفریحات و سرگرمی ها در فرهنگ غربی به شمار می񯕮رود، در حالی که براساس موازین و معارف اسلامی، خرید کردن و به خرید رفتن به عنوان یکی از نیازهای انسان و متناسب با آن باید باشد. در توضیح آن که، انسان تنها وقتی نیاز به خریدن و تهیه چیزی دارد از منزل بایستی خارج شود و آن شیء مورد نیاز را تهیه نماید. که این شیء می تواند خوردنی، پوشیدنی، از لوازم منزل و یا هر چیز دیگری باشد. در حالی که در اثر تربیت غیراسلامی برخی به بازار و مراکز خرید می روند تا قدمی بزنند! و فروشگاهها و مغازه ها و ویترین ها را نگاه کنند! و صد البته که با دیدن برخی از اجناس وسوسه خرید آنها حتی اگر نیازی بدانها نباشد، برخی را رها نمی کند و می شود آنچه باید گفت اسمش جز اسراف کردن نیست!

توجه به این نکته بسیار مهم و اساسی است که انسان تا زمانی که نیازی آن هم واقعی و حقیقی دارد برای خرید اقدام ننماید تا علاوه بر جلوگیری از اسراف در وقت و پول و انرژی، از مصادیق اسراف کار مورد اشاره در روایت شریف امیرالمؤمنان علی(علیه السلام) محسوب نشود که آنچه را که متناسب او و به تعبیری از آن او نیست، می خرد!

امیرمؤمنان علی(علیه السلام): اسراف کار را سه نشانه است: اول آن که می خورد آنچه را که فراتر از امکانات و نیاز اوست. دیگر آنکه اشیائی را می خرد که بیشتر از حاجت اوست و سوم آن که می پوشد جامه ای را که متناسب با نیاز او و عرف اسلامی نمی باشد.»

 

 

? اسراف، واقعاً حرام است!

از جمله مسائل مهم که انسان بایستی همواره آن را مدّنظر قرار بدهد آن است که «اسراف کردن» از جمله حرامهای الهی است که در عرض سایر محرمات قرار دارد. شاید برای شما هم عجیب باشد که برخی از مصادیق اسراف این طور رایج و بی پروا در جامعه دیده می شود! این مسأله متأسفانه از نتایج و عواقب ریخته شدن قبح گناه اسراف است و البته در برخی از موارد ناآگاهی از مصادیق دقیق اسراف کردن که لازم است با تجدید نظری دقیق بدانها توجه شود!

 

 

? عواقب اسراف

اسراف به عنوان یکی از محرمات الهی به شمار می رود و قطعاً انجام حرامهای الهی عواقب و نتایج منفی بسیاری را در زندگی انسان به بار می آورد که عدم توجه انسان بدانها نیز از زشتی آنها نمی کاهد.

از امام صادق(علیه السلام) در روایتی شریف نقل است که حضرت فرمودند: اِنّ السّرف یورثُ الفقر و إنّ القصد یورثُ الغنی؛ براستی که اسراف موجب فقر و پریشانی و میانه روی و رعایت اعتدال مایه بی نیازی و توانگری است. براساس این روایت نتیجه منطقی و قطعی اسراف فقر است که خود می تواند جنبه ها و انواعی داشته باشد. فقر از نظر مادی و از نظر معنوی و روحی. فقر مادی شاید کمترین نتیجه اسراف باشد که انسان مُسرف به واسطه عدم رعایت اعتدال در رفتار و اعمال خود در زندگی دچار کمبود و فقر می گردد. اما از آن مهمتر فقر روحی است که در اثر رعایت تعادل و دوری از اسراف غنای روحی نیز نصیب انسان می گردد. زیرا وقتی انسان به ظواهر دنیا دل نبندد و استفاده از مادیات را در حد احتیاج و ضروت آن هم در راه خدا لازم بداند به او حالتی دست می دهد که خود را کاملاً بی نیاز احساس می کند و این خود آرامش واقعی و حقیقی را در زندگی نصیب انسان می نماید. انسان مُسرف همواره خود را تشنه مصرف کردن می بیند و این عطش بی پایان جان آدمی و آرامش و آسایش او را سلب می نماید و ولعی سیری ناپذیر به جان او می اندازد.

 

 

? پایان سخن...

براساس معارف و آموزه های اسلامی اسراف کردن به عنوان حرام الهی عواقب و نتایج منفی بسیاری دارد که از عواقب شوم مادی آن مهمتر نتایج دردناک معنوی است که انسان را از رسیدن به سعادت و خوشبختی در زندگی باز می دارد. در سال جهاد اقتصادی با توانی بیشتر در راستای فرهنگ صحیح مسرف و دوری از اسراف گام برداریم. إن شاءالله...

   
   
 
 
 
      ن. رادفر
منابع:
وسائل الشیعه شیخ حر عاملی (ره)
موانع و عوامل رشد در خانواده، انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نهج البلاغه شرح علامه جعفری (ره)
خانواده مهدوی حجت الاسلام آقاتهرانی
 
 
      تبیان ( www.tebyan.net )  
 
 
 
 

پنج شنبه 90 مرداد 6 , ساعت 7:37 عصر
           Friday, Jul 22, 2011
 
 
  هر چه بیشتر بخورید ، سریعتر لاغر می شوید!  
 
  با این رژیم هر چقدر بخواهید می خورید ولی بیشتر لاغر می شوید و ...  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
هر چه بیشتر بخورید ، سریعتر لاغر می شوید!  
 
 
 
 
     
 
   
 

? هرچه تمایل به خوردن بیشتر، اضافه وزن بیشتر

دیگر نیازی به ثابت کردن نیست. گرسنگی شدیدی که شما را به سمت خوردن هر چیزی، البته بیشتر اوقات خوراکی های شیرین، سوق می دهد، تغذی? تان را نامتعادل کرده و باعث اضافه شدن وزن می شود. چه کار کنیم که دیگر قربانی این هوس های گاه و بیگاه نباشیم؟

 

 

? تمایل به خوردن: نیاز یا هوس؟

در کتاب های لغت در تعریف این کلمه آمده است: گرسنگی ناگهانی و شدید و/ یا خواست? شدید، تمایل غیر قابل مقاومت به چیزی.

در ابتدا باید بفهمیم که شما قربانی کدام گرسنگی شده اید، قائل شدن این تمایز چندان هم ساده نیست. زیرا ممکن است شما دچار گرسنگی آنی شده باشید، یک گرسنگی شدید که هر روز در یک ساعت معین تکرار می شود، در واقع ساعاتی گرسنه نیستید و ساعاتی دیگر به شدت احساس ضعف و گرسنگی دارید.

همان طور که می دانید، این گرسنگی های کاذب خطر افزایش وزن را با خود به همراه دارند، شما به این احساس پاسخ می دهید و آرامش می کنید ولی با نوعی احساس عذاب وجدان! ممکن است گاهی اوقات برای رها شدن از این احساس، یک لیوان آب بخورید ولی واقعیت این است که به هیچ وجه احساس سیری نمی کنید.

 

 

? تمایل به خوردنی بر اثر گرسنگی

آیا این تمایل بر اثر گرسنگی است؟ یک گرسنگی واقعی؟ اگر بر اثر گرسنگی واقعی باشد، باید شکم تان قار و قور کند، کمی سرتان گیج برود، چشم های خسته تان کمی محو ببیند و نتوانید خوب راه بروید.

سئوالی که در اینجا پرسیده می شود این است که آخرین وعده غذایی را چه زمانی صرف کرده اید؟

اگر خیلی وقت است که غذا خورده اید، یا یک وعده غذایی مثل صبحانه یا نهار را حذف کرده اید یا چندین ساعت است که هیچ چیز میل نکرده اید، در این صورت بله، شما واقعاً گرسنه هستید.

شاید هم وعده غذایی که صرف کرده اید کافی نبوده است.

در تمام این موارد، قند خون تان کاهش می یابد و واقعاً نیاز به خوردن دارید. مهم نیست محتوای چیزی که می خورید چیست، کافیست که یک خوراکی شیرین و قندی باشد.

 

 

? چاره ای برای تمایل به خوردنی بر اثر گرسنگی

چاره گرسنگی چیست؟ مسلماً اولین کار این است که وعده غذایی را حذف نکنید! گاهی اوقات، این ساده ترین کاریست که می توان انجام داد.

اگر از کسانی هستید که از صبحانه خوردن طفره می روید یا به یک کاسه غلات (خیلی شیرین) برای 11 ساعت بسنده می کنید، خود را در معرض این گرسنگی شدید قرار می دهید، تنها راه چاره، رضایت دادن به یک وعده غذایی کامل است نه خوردن تنقلات و ریزه خوری!

یک غذای واقعی که از لحاظ پروتئین، چربی، کربوهیدرات و فیبر متعادل باشد! یعنی حداقل 50 گرم نان (کربوهیدرات) سرشار از فیبر و نه نان سفید، کمی کره (چربی) و مربا، یک واحد میوه (حاوی کربوهیدرات و فیبر) و یک واحد لبنیات مانند ماست یا پنیر سفید (حاوی پروتئین).

اگر می خواهید برای صبحانه به یک ساندویچ یا سالاد بسنده کنید (برای این که چاق نشوید!)، طبیعتاً بعدازظهر دچار ضعف و گرسنگی و تمایل به خوردن شدید خواهید شد.

راه حل: یک واحد میوه یا یک واحد لبنیات به غذایتان اضافه کنید تا مدت بیشتری شما را نگه دارد. یا می توانید یک عصرانه شامل میو? تازه یا خشک یا یک کاسه پنیر سفید یا میوه یا تخم مرغ آب پز میل کنید.

 

 

? تمایل به خوردن به علت هوس

آیا این تمایل به خوردن و گرسنگی هوس است؟

ناراحت، خسته و مضطرب هستید، بر روی پوست تان احساس درد دارید، پشت تان درد می کند، پشت ترافیک کلافه شده اید، یا از اتوبوس جا مانده اید، با کسی (فرزند، همسر، رئیس،...) درگیر شده اید...

به طور خلاصه، هر مشکلی که داشته باشید، تحت تأثیر یک احساس کمابیش قوی قرار گرفته اید و تمایل دارید که چیزی بخورید. بدون اینکه خبر داشته باشید که این تمایل به خوردن از این احساس ناشی می شود.

اما آن چیزی که تمایل به خوردنش دارید، حسابی شیرین است! و قطعاً یک واحد میوه، یا یک کاسه ماست یا یک تخم مرغ آب پز نیست که برای یک مدت شکمتان را پرکند!

شما فکر می کنید که واقعاً گرسنه هستید، ولی اگر خوب تجزیه و تحلیل کنید متوجه می شوید که گرسنه نیستید، وگرنه برای رفع گرسنگی میوه، ماست یا تخم مرغ آب پز انتخاب های مناسب تری بودند تا یک خوراکی شیرین!

 

 

? علت تمایل به خوردن به علت هوس چیست؟

علت این امر یک عدم تعادل در تغذیه تان میان، قند (کربوهیدرات سریع الجذب) و پروتئین هاست.

اگر بیش از 5% انرژی روزانه تان توسط قند تأمین شود، شما از میزان قند مناسب برای بدنتان تجاوز کرده اید.

آیا زن هستید و به طور نرمال روزانه 2000 کالری انرژی نیاز دارید؟ 25 گرم قند یا شکر برای یک روزتان میزان مناسبی است. (یعنی 100 کالری، هر گرم قند حاوی 4 کالری است.)

ولی قند فقط همان مقداری نیست که شما به چشم می بینید و در چای، قهوه یا شیر می ریزید. قند موجود در نوشیدنی های شیرین را که پنهان شده اند از یاد نبرید. یک لیوان کوچک سودا 10 کالری انرژی دارد. یک قاشق مربا یا یک بیسکویت 5 تا 10 گرم قند در خود دارند، یا یک دسر خامه ای حداقل 20 گرم شکر را دارد.

قبل از این که با خیال آسوده شروع به خوردن خوراکی ها کنید، نگاهی هم به برچسب شان بیندازید. میزان قند دسرهای صنعتی را که در پایان غذا می خورید، نیز محاسبه کنید.

اگر در روز، تشنگی تان را با آبمیوه یا سودا (و نه آب) رفع می کنید، شک نداشته باشید، بدون اینکه متوجه باشید به سرعت از حد سهمی? قند روزانه تان عبور کرده اید!

این قندها واکنش های شیمایی بدن را برهم می زنند، شما همچنان بر مصرف بیشتر و بیشتر قند اصرار دارید و مانند یویو کربوهیدرات ها را در بدن تان بازی می دهید (در واقع میزان قند در خونتان را). متأسفانه، این وضعیت، شرایط بیوشیمیک تان و همزمان تغذیه تان را مختل می کند: وقتی که یک نوشیدنی شیرین می نوشید یا یک خوراکی شیرین می خورید، قندتان بالا می رود، موقع غذا که می شود گرسنه نیستید و تمایلی به گوشت، ماهی، تخم مرغ و مواد پروتئینی دیگر ندارید.

طی این مدت، تمام قندی که مصرف کرده اید در طی روز به چربی تبدیل شده و در ران هایتان (یا باسن یا شکم تان) جا خوش کرده اند!

 

 

? چاره ای برای تمایل به خوردن به علت هوس

متوقف کردن خوردن و نوشیدن مواد قندی راه حل مناسبی نیست زیرا در این صورت شما احساس می کنید که حالتان بد است و مأیوس هستید، در واقع این اقدام شرایط استرس روحی را که باعث تمایل به قند می شود، از بین نمی برد. بنابراین باید کم کم قند را کنار بگذارید تا دیگر واقعاً تمایلی به آن نداشته باشید.

برای این کار باید با اضافه کردن میزان پروتئین وعده غذایی تان شروع کنید، خصوصاً صبحانه. یک واحد لبنیات یا یک برش ژامبون یا یکی دو تا تخم مرغ زده شده به شکل املت میل کنید. این مواد پروتئینی به اضافه نان کامل (حداقل 50 گرم) که کمی کره مالیده اید و یک واحد میوه، صبحان? ایده آلی را تشکیل می دهند.

خواهید دید حتی اگر عصبانی و ناراحت شوید، تمایل تان به مواد قندی در صبح از بین خواهد رفت؛ علتش هم غذاهای مقوی و سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است. احتمالاً فکرش را هم نمی کردید که این قد تأثیر داشته باشد!

اما اگر نخوردن مواد قندی و شیرینی جات واقعاً عذابتان می دهد، یک کاسه کوچک ماست یا پنیر سفید یا یک عدد تخم مرغ آب پز، بخورید. پروتئین های موجود در این خوراکی ها، تمایل به مواد قندی را از بین می برند.

یک برش گوشت یا یک تکه ماهی، به همراه مقدار مناسبی سبزیجات به اضاف? لبنیات و میوه و البته نان کامل ناهار مناسبی را تشکیل می دهند. این میزان مناسب پروتئین حیوانی و گیاهی، کربوهیدرات های ملایم و فیبر باعث حفظ میزان مناسب کربوهیدرات می شود.

 

 

? آب بنوشید

سودا و نوشیدنی های شیرین ممنوع! این نوشیدنی ها حتی اگر باعث افزایش قند خون تان هم نشوند،تمایل به شیرینی تان را تحریک کرده و شما را به خوردن و نوشیدن مواد قندی عادت می دهند.

باید تمایل کمتری به نوشیدنی های شیرین نشان دهید، زمانی که تشنه هستید، یک لیوان آب خنک (و نه یخ) را امتحان کنید.

خواهید دید که نوشیدن یک لیوان آب خنک در مقایسه با یک نوشیدنی شیرین یا سودا، که دلتان می خواست بنوشید و چندان هم تشنگی را رفع نمی کند، بسیار لذت بخش تر است.

با به کار بستن این توصیه ها، به سرعت خواهید دید که دیگر دچار گرسنگی های شدید و کاذب نخواهید شد و با این روش می توانید اضافه وزنتان را کم کنید.

   
   
 
 
 
      تهیه و ترجمه :گروه سلامت سیمرغ مترجم : زهرا علی دوست  
 
      پورتال سیمرغ ( www.seemorgh.com )  

پنج شنبه 90 مرداد 6 , ساعت 7:37 عصر
           Friday, Jul 22, 2011
 
 
  هر چه بیشتر بخورید ، سریعتر لاغر می شوید!  
 
  با این رژیم هر چقدر بخواهید می خورید ولی بیشتر لاغر می شوید و ...  
 
     
 
 
 
 
   
 
 
هر چه بیشتر بخورید ، سریعتر لاغر می شوید!  
 
 
 
 
     
 
   
 

? هرچه تمایل به خوردن بیشتر، اضافه وزن بیشتر

دیگر نیازی به ثابت کردن نیست. گرسنگی شدیدی که شما را به سمت خوردن هر چیزی، البته بیشتر اوقات خوراکی های شیرین، سوق می دهد، تغذی? تان را نامتعادل کرده و باعث اضافه شدن وزن می شود. چه کار کنیم که دیگر قربانی این هوس های گاه و بیگاه نباشیم؟

 

 

? تمایل به خوردن: نیاز یا هوس؟

در کتاب های لغت در تعریف این کلمه آمده است: گرسنگی ناگهانی و شدید و/ یا خواست? شدید، تمایل غیر قابل مقاومت به چیزی.

در ابتدا باید بفهمیم که شما قربانی کدام گرسنگی شده اید، قائل شدن این تمایز چندان هم ساده نیست. زیرا ممکن است شما دچار گرسنگی آنی شده باشید، یک گرسنگی شدید که هر روز در یک ساعت معین تکرار می شود، در واقع ساعاتی گرسنه نیستید و ساعاتی دیگر به شدت احساس ضعف و گرسنگی دارید.

همان طور که می دانید، این گرسنگی های کاذب خطر افزایش وزن را با خود به همراه دارند، شما به این احساس پاسخ می دهید و آرامش می کنید ولی با نوعی احساس عذاب وجدان! ممکن است گاهی اوقات برای رها شدن از این احساس، یک لیوان آب بخورید ولی واقعیت این است که به هیچ وجه احساس سیری نمی کنید.

 

 

? تمایل به خوردنی بر اثر گرسنگی

آیا این تمایل بر اثر گرسنگی است؟ یک گرسنگی واقعی؟ اگر بر اثر گرسنگی واقعی باشد، باید شکم تان قار و قور کند، کمی سرتان گیج برود، چشم های خسته تان کمی محو ببیند و نتوانید خوب راه بروید.

سئوالی که در اینجا پرسیده می شود این است که آخرین وعده غذایی را چه زمانی صرف کرده اید؟

اگر خیلی وقت است که غذا خورده اید، یا یک وعده غذایی مثل صبحانه یا نهار را حذف کرده اید یا چندین ساعت است که هیچ چیز میل نکرده اید، در این صورت بله، شما واقعاً گرسنه هستید.

شاید هم وعده غذایی که صرف کرده اید کافی نبوده است.

در تمام این موارد، قند خون تان کاهش می یابد و واقعاً نیاز به خوردن دارید. مهم نیست محتوای چیزی که می خورید چیست، کافیست که یک خوراکی شیرین و قندی باشد.

 

 

? چاره ای برای تمایل به خوردنی بر اثر گرسنگی

چاره گرسنگی چیست؟ مسلماً اولین کار این است که وعده غذایی را حذف نکنید! گاهی اوقات، این ساده ترین کاریست که می توان انجام داد.

اگر از کسانی هستید که از صبحانه خوردن طفره می روید یا به یک کاسه غلات (خیلی شیرین) برای 11 ساعت بسنده می کنید، خود را در معرض این گرسنگی شدید قرار می دهید، تنها راه چاره، رضایت دادن به یک وعده غذایی کامل است نه خوردن تنقلات و ریزه خوری!

یک غذای واقعی که از لحاظ پروتئین، چربی، کربوهیدرات و فیبر متعادل باشد! یعنی حداقل 50 گرم نان (کربوهیدرات) سرشار از فیبر و نه نان سفید، کمی کره (چربی) و مربا، یک واحد میوه (حاوی کربوهیدرات و فیبر) و یک واحد لبنیات مانند ماست یا پنیر سفید (حاوی پروتئین).

اگر می خواهید برای صبحانه به یک ساندویچ یا سالاد بسنده کنید (برای این که چاق نشوید!)، طبیعتاً بعدازظهر دچار ضعف و گرسنگی و تمایل به خوردن شدید خواهید شد.

راه حل: یک واحد میوه یا یک واحد لبنیات به غذایتان اضافه کنید تا مدت بیشتری شما را نگه دارد. یا می توانید یک عصرانه شامل میو? تازه یا خشک یا یک کاسه پنیر سفید یا میوه یا تخم مرغ آب پز میل کنید.

 

 

? تمایل به خوردن به علت هوس

آیا این تمایل به خوردن و گرسنگی هوس است؟

ناراحت، خسته و مضطرب هستید، بر روی پوست تان احساس درد دارید، پشت تان درد می کند، پشت ترافیک کلافه شده اید، یا از اتوبوس جا مانده اید، با کسی (فرزند، همسر، رئیس،...) درگیر شده اید...

به طور خلاصه، هر مشکلی که داشته باشید، تحت تأثیر یک احساس کمابیش قوی قرار گرفته اید و تمایل دارید که چیزی بخورید. بدون اینکه خبر داشته باشید که این تمایل به خوردن از این احساس ناشی می شود.

اما آن چیزی که تمایل به خوردنش دارید، حسابی شیرین است! و قطعاً یک واحد میوه، یا یک کاسه ماست یا یک تخم مرغ آب پز نیست که برای یک مدت شکمتان را پرکند!

شما فکر می کنید که واقعاً گرسنه هستید، ولی اگر خوب تجزیه و تحلیل کنید متوجه می شوید که گرسنه نیستید، وگرنه برای رفع گرسنگی میوه، ماست یا تخم مرغ آب پز انتخاب های مناسب تری بودند تا یک خوراکی شیرین!

 

 

? علت تمایل به خوردن به علت هوس چیست؟

علت این امر یک عدم تعادل در تغذیه تان میان، قند (کربوهیدرات سریع الجذب) و پروتئین هاست.

اگر بیش از 5% انرژی روزانه تان توسط قند تأمین شود، شما از میزان قند مناسب برای بدنتان تجاوز کرده اید.

آیا زن هستید و به طور نرمال روزانه 2000 کالری انرژی نیاز دارید؟ 25 گرم قند یا شکر برای یک روزتان میزان مناسبی است. (یعنی 100 کالری، هر گرم قند حاوی 4 کالری است.)

ولی قند فقط همان مقداری نیست که شما به چشم می بینید و در چای، قهوه یا شیر می ریزید. قند موجود در نوشیدنی های شیرین را که پنهان شده اند از یاد نبرید. یک لیوان کوچک سودا 10 کالری انرژی دارد. یک قاشق مربا یا یک بیسکویت 5 تا 10 گرم قند در خود دارند، یا یک دسر خامه ای حداقل 20 گرم شکر را دارد.

قبل از این که با خیال آسوده شروع به خوردن خوراکی ها کنید، نگاهی هم به برچسب شان بیندازید. میزان قند دسرهای صنعتی را که در پایان غذا می خورید، نیز محاسبه کنید.

اگر در روز، تشنگی تان را با آبمیوه یا سودا (و نه آب) رفع می کنید، شک نداشته باشید، بدون اینکه متوجه باشید به سرعت از حد سهمی? قند روزانه تان عبور کرده اید!

این قندها واکنش های شیمایی بدن را برهم می زنند، شما همچنان بر مصرف بیشتر و بیشتر قند اصرار دارید و مانند یویو کربوهیدرات ها را در بدن تان بازی می دهید (در واقع میزان قند در خونتان را). متأسفانه، این وضعیت، شرایط بیوشیمیک تان و همزمان تغذیه تان را مختل می کند: وقتی که یک نوشیدنی شیرین می نوشید یا یک خوراکی شیرین می خورید، قندتان بالا می رود، موقع غذا که می شود گرسنه نیستید و تمایلی به گوشت، ماهی، تخم مرغ و مواد پروتئینی دیگر ندارید.

طی این مدت، تمام قندی که مصرف کرده اید در طی روز به چربی تبدیل شده و در ران هایتان (یا باسن یا شکم تان) جا خوش کرده اند!

 

 

? چاره ای برای تمایل به خوردن به علت هوس

متوقف کردن خوردن و نوشیدن مواد قندی راه حل مناسبی نیست زیرا در این صورت شما احساس می کنید که حالتان بد است و مأیوس هستید، در واقع این اقدام شرایط استرس روحی را که باعث تمایل به قند می شود، از بین نمی برد. بنابراین باید کم کم قند را کنار بگذارید تا دیگر واقعاً تمایلی به آن نداشته باشید.

برای این کار باید با اضافه کردن میزان پروتئین وعده غذایی تان شروع کنید، خصوصاً صبحانه. یک واحد لبنیات یا یک برش ژامبون یا یکی دو تا تخم مرغ زده شده به شکل املت میل کنید. این مواد پروتئینی به اضافه نان کامل (حداقل 50 گرم) که کمی کره مالیده اید و یک واحد میوه، صبحان? ایده آلی را تشکیل می دهند.

خواهید دید حتی اگر عصبانی و ناراحت شوید، تمایل تان به مواد قندی در صبح از بین خواهد رفت؛ علتش هم غذاهای مقوی و سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است. احتمالاً فکرش را هم نمی کردید که این قد تأثیر داشته باشد!

اما اگر نخوردن مواد قندی و شیرینی جات واقعاً عذابتان می دهد، یک کاسه کوچک ماست یا پنیر سفید یا یک عدد تخم مرغ آب پز، بخورید. پروتئین های موجود در این خوراکی ها، تمایل به مواد قندی را از بین می برند.

یک برش گوشت یا یک تکه ماهی، به همراه مقدار مناسبی سبزیجات به اضاف? لبنیات و میوه و البته نان کامل ناهار مناسبی را تشکیل می دهند. این میزان مناسب پروتئین حیوانی و گیاهی، کربوهیدرات های ملایم و فیبر باعث حفظ میزان مناسب کربوهیدرات می شود.

 

 

? آب بنوشید

سودا و نوشیدنی های شیرین ممنوع! این نوشیدنی ها حتی اگر باعث افزایش قند خون تان هم نشوند،تمایل به شیرینی تان را تحریک کرده و شما را به خوردن و نوشیدن مواد قندی عادت می دهند.

باید تمایل کمتری به نوشیدنی های شیرین نشان دهید، زمانی که تشنه هستید، یک لیوان آب خنک (و نه یخ) را امتحان کنید.

خواهید دید که نوشیدن یک لیوان آب خنک در مقایسه با یک نوشیدنی شیرین یا سودا، که دلتان می خواست بنوشید و چندان هم تشنگی را رفع نمی کند، بسیار لذت بخش تر است.

با به کار بستن این توصیه ها، به سرعت خواهید دید که دیگر دچار گرسنگی های شدید و کاذب نخواهید شد و با این روش می توانید اضافه وزنتان را کم کنید.

   
   
 
 
 
      تهیه و ترجمه :گروه سلامت سیمرغ مترجم : زهرا علی دوست  
 
      پورتال سیمرغ ( www.seemorgh.com )  

پنج شنبه 90 مرداد 6 , ساعت 7:33 عصر
 
امی وینهاوس در سن 27 سالگی در گذشت اخبار اختصاصی آفتاب
 
 
امی وینهاوس در سن 27 سالگی در گذشت  
 
 
 
 
   
 
 
    خبر مرگ امی وینهاوس رسما" تایید شده است .
   
   
 
 
     

خبر مرگ امی وینهاوس رسما" تایید شده است .

 

جنازه این خواننده 27 ساله در خانه اش در شهر لندن پیدا شد.

 

بنا به گزارش اسکای نیوز، در ساعت 3:45 بعد از ظهر روز 23 ژوئیه ، با مرکز آمبولانس لندن تماس گرفته شد و این مرکز فورا" دو آمبولانس به خانه ای واقع در میدان کمدن فرستاد و در ساعت 4 بعد از ظهر ، پلیس بنا به درخواست ماموران آمبولانس لندن ، فورا" به آدرس NW1 مراجعه کرد.

 

بنا به گزارش پلیس، هنگامی که ماموران به خانه این خواننده 27 ساله رسیدند ، او مرده بود .

 

امی وینهاوس بعد از دریافت پنج جایزه گرمی برای دومین آلبوم سال 2006 خود با نام " بازگشت به سیاهی " و آهنگ موفق " ترک " ، به شهرت جهانی رسید.

 

 

مترجم: فرشته مشاور

 
 
   
   
 
 
      پرتال آفتاب (www.aftabir.com)  

<   <<   106   107   108   109   110   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ