سرویس سیاسی «آینده»؛ روز گذشته رهبر انقلاب در حالی هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه را به منظور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه تشکیل دادند که طبق اصل یکصد و دهم قانون اساسی، «حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه» از وظایف رهبری و ولی فقیه است.
رهبر انقلاب البته وظایفشان را به این هیات تفویض نکرده اند، بلکه اعضای پنج گانه این هیات را مامور بررسی و ارائه نظرات مشورتی در موارد حل اختلاف و تنظیم روابط سه قوه کرده و البته مسئولان عالی نظام را ضمن تعامل با یکدیگر و رفع اختلافات احتمالی موظف به همکاری کامل با هیئت مذکور نموده اند.
پیش از این تعیین سیاستها کلی نظام جمهوری اسلامی ایران هم که از وظایف و اختیارات رهبری است، -طبق قانون اساسی- از کانال مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام میشود و چند سالی است که سیاستهای کلی نظام در این مجمع در حال بررسی است و البته بعد از تایید یا اصلاح رهبر انقلاب ابلاغ میشود؛ امری که درباره سند چشم انداز بیست ساله نظام نیز اجرا شد و آن را به یک سند تبدیل کرد و به اجرا رساند.

با وجود آن که این گونه مجامع و هیاتها اختیار کامل برای این موارد ندارند و در واقع اختیارات و وظایف رهبری به آنان تفویض نشده، طبعا نقشی اساسی در فرایندهای محوله دارند و در واقع در این امور مهم، نظرات کارشناسی و مشورتی شماری از افراد صاحب نظر و باسابقه، پشتوانه تصمیمی میشود که از سوی ولی فقیه گرفته میشود. این رویه آیت الله خامنهای است که برای انجام وظایف خطیری که قانون اساسی به دوش ولی فقیه گذاشته، از توان کارشناسی و تجربیات دیگر نخبگان و بزرگان نظام بهره میگیرند تا نتیجه کار علاوه بر رای و دیدگاه رهبری، پشتوانهای از بحث و بررسی و تبادل نظر را با خود داشته باشد و به عنوان نمونه از پتانسیل فقیهی طراز اول که سابقه یک دهه مدیریت دستگاه قضایی را نیز دارد و اکنون مشغول تدریس عالیترین مراحل علم فقه است، در حل اختلافات مقامات نظام بهره گرفته شود.
در واقع این روش میتواند پاسخی به بهانه جویی کسانی باشد که ادعا می کنند ولایت فقیه را حاکمیت فردی است و به علاوه میتواند زمینه ساز نتایج بهتری هم باشد.

ابلاغ این حکم همزمان با معرفی وزیر نفت به مجلس شد و انتشار اخباری مبنی بر این که رستمی، وزیر پیشنهادی نفت به این شرط حاضر به پذیرش این مسوولیت شده که قادر باشد معاونان این وزارتخانه مهم و کلیدی را خود عزل و نصب کند؛ این در حالی است که پیش از این اخبار مختلفی درباره نقش رئیس جمهوری و حلقه ایشان در عزل و نصب معاونان وزارتخانه های مختلف منتشر شد و این که به عنوان نمونه میرکاظمی، وزیر پیشین نفت بدون آن که خود بخواهد ناگزیر به برکناری تعداد زیادی از معاونان وزارت نفت شده است.
به نظر میرسد این امر نشان دهنده دو گونه سبک مدیریتی است که در یکی وظایف و اختیارات یک مقام نیز با مشورت و همکاری دیگران انجام شده و در دیگری در وظایف دیگر مدیران نیز دخالت میشود.
چرا الان؟
از سوی دیگر زمان تشکیل این هیات برای ناظران سیاسی چندان غیرمنتظره نبود. پیش از تشکیل این هیات عالی و رسمی، کمیته ای غیر رسمی و موقت با محوریت آیت الله جنتی و با اعضایی از دولت و مجلس برای حل اختلافات بالاگرفته بین این دو قوه تشکیل شد که البته عملکرد چندان موفقی نداشت و بر سر اعلام نتایج بحث و بررسی آن نیز حرف و حدیث هایی پیش آمد.
شاید همین امر در کنار تداوم برخی اختلافات که موضوع بودجه سال جاری، ادغام وزارتخانه ها، رای اعتماد، انتخابات آینده بین مجلس و دولت و همچنین موضوع پیگرد عوامل جریان موسوم به انحرافی و متهم شدن معاون اول رییس جمهوری بین قوای مجریه و قضاییه از دلایل تشکیل هیات مذکور در شرایط کنونی بود.
هیات 3 نفره منصوب امام
البته روز گذشته برخی تشکیل این هیات عالی را یادآور اقدام امام خمینی در شرایط حساس سال 59 دانستند که در پی اقدامات تنش زای بنی صدر و گسترش اختلافات او با شهید مظلوم آیت الله بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی -روسای وقت قوای قضاییه و مقننه- برای حفظ نظام و رفع تنش ها طی فرمانی حکم کردند که آقایان بنی صدر، بهشتی، هاشمی رفسنجانی و رجایی حق سخنرانی در مراسم عمومی را ندارند و برای حل اختلاف نیز راهکار دیگری اندیشیدند که هریک از آقایان نماینده ای معرفی کنند تا هیئتی تشکیل شود که بر اعمال آنان نظارت نماید.
در این هیات آیات مهدوی کنی، یزدی و اشراقی به ترتیب از طرف امام، "هاشمی و بهشتی" و بنی صدر عضو شدند تا به اقوال و اعمال هر کس که موجب اختلاف و تشنج در کشور می شود رسیدگی نمایند. "(صحیفه نور ، ج 14 ، ص 159)
سرانجام پس از سخنرانی بنی صدر در جمع پرسنل نیروی هوایی شیراز و دو مصاحبه جنجالی مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی وی هیئت حل اختلاف تشکیل جلسه داد و بنی صدر را به عنوان کسی که از بیانیه 10 ماده ای حضرت امام(ره) و قانون اساسی تخلف کرده معرفی نمود .( کیهان 12 خرداد 60 ، ص 10)
تشکیل هیاتی برای تضعیف مجمع تشخیص مصلحت؟
جالب آنکه برخی رسانههای حامی احمدی نژاد هم راستا با رسانه های خارجی و اپوزیسیون (آسوشیتدپرس، خودنویس و...) تشکیل این هیات را کاهش تاثیرگذاری و حتی حذف مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاکمیت تلقی کرده اند، این رسانهها حل اختلافات و معضلات را اقدامی دانسته بودند، که تاکنون توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام با ریاست هاشمی رفسنجانی انجام می شده است.
این در حالی است که اولا در قانون اساسی دقیقا دو عنوان سیاستهای کلی و رفع معضلات نظام به عهده مجمع گذاشته شده و بحث تنظیم روابط قوای سه گانه موضوع دیگری است و ثانیا زمانی که محمود احمدینژاد 4 سال است در مجمع حاضر نمیشود و برخی نیروها تمام تلاشهای خود را برای تضعیف هاشمی رفسنجانی به کار گرفتهاند، مشخص نیست چه کسی انتظار داشته تا هاشمی بین احمدینژاد و برادران لاریجانی حکمیت کند!
ترکیب هیات
ترکیب این هیات هم پیامهای خاص خود را دارد و البته پاسخی به تحلیلگران فوق؛ چرا که به نظر میرسد برآیند اعضای آن دارای گرایش اصولگرای معتدل هستند. از یک سو آیتالله هاشمی شاهرودی از نظر سیاسی چهرهای معتدل و میانه رو شناخته میشود و به قول «علیکبر ناطقنوری» در خاطراتش: نه جزء جناح راست یا چپ بوده و نه در یک فراکسیونی است. حتی بعد از آن که دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی سخنان ذوالنور مبنی بر اینکه «آقای هاشمی روز انتخابات ریاست جمهوری دهم جلوی دوربینها میگویند کُد آقای موسوی چند است و از این طریق میخواهند به داخل و خارج پیام بدهند» را تکذیب کرد، برخی گفتند حرف ذوالنور درست است، با این تفاوت که آن شخص هاشمی شاهرودی بوده، نه هاشمی رفسنجانی.
حجتالاسلام ابوترابی نیز به نوعی طیف مجلس و همان اصولگرایی معتدل را نمایندگی میکند و مرتضی نبوی، از سیاسیون قدیمی طیف راست هم اکنون دیگر چندان تمایلی به احمدی نژاد ندارد.
عباسعلی کدخدایی هم که عملا نماینده شورای نگهبان در این هیات است، به رغم نزدیکی سابق به طیف احمدینژاد، با تغییر معادلات چنین گرایشی ندارد و غیر از سید صمد موسوی خوشدل، که ازنظر سیاسی شناخته شده نیست و دانش آموخته حقوق اسلامی است و کتابی درباره طلاق در کارنامه خود دارد،سایر اعضای هیات دارای خط سیاسی متفاوتی با احمدی نژاد می باشند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عرفی در مراسم پایانی بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش افزود: با این اقدام، گام اساسی در لحاظ کردن سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور برداشته شد و آمادگی داریم با حمایت وزیر و مشارکت شما روسای آموزش و پرورش گام های بعدی را نیز برداریم.
وی گفت: مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، تشکیل ستاد امتحانات و حضور روسای این وزارتخانه را به شکل جدی پیگیری می کند زیرا محور اساسی همه فعالیت ها در نظام تعلیم و تربیت ، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است.
آقای عرفی افزود: نخستین ماموریت مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش طبق برنامه پنجم توسعه ، اصلاح و بهبود شیوه های ارزشیابی پیشرفت تحصیلی در همه مقاطع است.
وی گفت : همه فرایندهای لازم برای بازنگری در ارزشیابی تحصیلی باید به اصلاح تدریجی آن تا پایان برنامه پنجم منجر شود تا بتوان در همه مقاطع تحصیلی امتحانات استاندارد برگزار کرد.
آقای عرفی ، استقرار نظام پایش ، نظارت و ارزشیابی مولفه های آموزش و پرورش را دومین ماموریت مرکز سنجش این وزارتخانه طبق برنامه پنجم توسعه دانست.
وی گفت : شورای عالی آموزش و پرورش در سال 86 ؛ 147 شاخص را مصوب کرده بود که میزان تحقق آن در همه جای این وزارتخانه باید ارزشیابی شود.
بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور پس از سه روز و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی، وزرای امور خارجه و اطلاعات و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، عصر امروز پایان یافت.




تصاویر ارسالی از هبوط - بیننده تابناک
به گزارش برنا، دانشمندان شواهدی جدید از وجود آتشفشان در نقاط دور دست کره ماه به دست آوردند.
این کشف، نمونه نایاب از وجود آتشفشان در سطح ماه است که ارتباطی با رویدادهای موثر در شهاب سنگها، ستارههای دنبالهدار و سیارکها ندارد.
تا قبل از این کشف، بهترین نمونههای آتشفشانی در نیمه نزدیک ماه و در منطقهای به نام «پروسلاروم کریپ Procellarum KREEP » مشاهده شده بودند.
گروهی از دانشمندان به رهبری «برادلی جولیفBradley Jollif » از دانشگاه واشینگتن در مشاهدات خود بر روی نیمه دورتر ماه برمنطقهای با گنبدهای به ارتفاع 6 کیلومتر تمرکز کردند. آنها بر این باورند که این گنبدها که دارای دامنه های با شیب تند هستند، در اصل آتشفشان بودهاند.
به گزارش خبرگزاری رسا، دادگاه اوقاف و وصایای استان شیعه نشین قطیف عربستان وابسته به وزارت دادگستری این کشور، طلاق در ماه مبارک رمضان را متوقف و اعلام کرد که دادگاه ها در این ماه مبارک، صیغه طلاق را جاری نخواهند کرد.
حجت الاسلام شیخ محمد الجیرانی، قاضی دادگاه شیعیان در جلسه ای که روز گذشته با حضور مسوولان دفاتر ازدواج و طلاق برگزار شد بر لزوم عدم اجرای طلاق در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و این امر را عامل توافق زوجین و بازگشت به زندگی خواند.
وی در این باره گفت: با توجه به معنویت و فضایلی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد عدم اجرای حکم طلاق در این ماه مبارک، احتمال بازگشت زوجین به زندگی را افزایش می دهد.
حاضران در این جلسه به بررسی شیوه های مختلف برخورد با متقاضیان طلاق برای بازگشت به کانون خانواده پرداختند.
این ویرانه ها نه برای باستان شناسان که برای بازماندگان ساکنان قدیمی اش جذابیت دارد تا دوباره با قدم زدن در خیابان های آن، خاطرات برایشان زنده شود؛ هنگامی که دهکده زیبا و توریستی «ویلا»، مرکز رفت و آمد توریست های بسیاری بود و ساحل زیبای آن جای مناسبی بود برای گذراندن تعطیلات.
در سال 1920 روستای کوچک و توریستی در 600 کیلومتری جنوب غربی بوینس آیرس، در نزدیکی ساحل Lago Epecuen و در کنار دریاچه نمک ساخته شد که ویلا نام گرفت. روستای زیبا و کوچک که مناظر چشم نوازش، برای جذب توریست ها بهانه خوبی بود. این روستا به سرعت تبدیل به مرکز گردشگری شد و رونق بسیاری پیدا کرد. جاده، راه آهن و رفت و آمد توریست ها بر رونق آن افزود که اوج آن در سال 1970 بود؛ یعنی هنگامی که جمعیت این روستای زیبا، به پنج هزار نفر رسید.
اما همه چیز به خوبی و آرامی نبود. در همان زمان، تغییرات آب و هوایی گسترده ای رخ داد؛ بارش های فراوان و غیر معمول آن سال ها، موجب بالا آمدن آب شد و به تهدیدی برای روستا تبدیل گشت. این رخدادها با شکستن سد خاکی تکمیل شد و روستای زیبای ویلا با همه مناظر زیبا و خاطرات تلخ و شادش به زیر آب رفت و سیل کم کم همه روستا را فرا گرفت و ارتفاع آب در سال 1993 به چیزی نزدیک به 10 متر رسید.
اواخر سال 2009 بود که کم کم آب که روستا را در بر گرفته بود و آن را به پهنه دریا تبدیل کرده بود، شروع به فرو نشستن کرد؛ تغییرات آب و هوایی روندی عکس آنچه در سال های پیش داشت، در پی گرفت و ویرانه های روستای ویلا سر از آب برآورد.
در زیر، گزارش تصویری خبرنگار خبرگزاری فرانسه را می بینید که حاصل بازدید او از این روستاست:

تصویر هوایی از روستای ویلا که حدود 25 سال پیش در آب فرو رفت.

تصویر هوایی از میدان اصلی شهر و خیابان های منتهی به آن

تصویری هوایی از محدوده روستای قدیم ویلا که هنوز بخش های بسیاری از آن زیر آب است

«نورما برگ» با خانواده اش در کنار ویرانه های خانه قدیمی شان قدم می زند

خانه های ویران و خودرو پوسیده

راه پله ای به هیچ جا

تفاوت پس از 25 سال


|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
چراگ?اه عفونی نگران زندگیتان ?باشید نوش جان آی ایران
کود گاوی ?ه بازار?اب جارو برق?اومد در خونمون رو زد؛ تا در رو با
یک دیدگاه بگذارید حاصل عمر گابریل گارسیا مارکز در 15 جمله clip
نکته شغلی که کسی بهم نگفت یادداشتهای سروش روحبخش دهه اول کار کر
زندگی یعنی چه
امتحان شفاهی فیزیک در دانشگاه
امتحان شفاهی فیزیک در دانشگاه
]چه میشود اگر یک مگس بیفتد توی یک فنجا ن قهوه > What happens i
>> آشتی با خود، آغاز زندگی ست >> >> >> همان
چاقترین زن دنیا + عکس سارا ماسی دارای دو فرزند با 33 سال سن با د
تصاویر/ پرواز زیبای طاووس
اقدام خلاف شرع درسطح شهربامجوزشهرداری پایتخت
فساددرشوراهای شهرباسرعت اغازشد
اعلام کاندیداتوری شورای شهر
[همه عناوین(3811)][عناوین آرشیوشده]