یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 5:50 عصر
هنوز چند دقیقهای در خیابان خلوت نایستاده بود که سرنشینان خودروی پرایدی که 3 جوان شرور بودند جلوی پای وی ترمز کرده و با تهدید چاقو دختر جوان را داخل خودرو کشاندند.
گریهها و التماسهای دختر وحشتزده برای به رحم آمدن دل 3 شیطانصفت تاثیری نداشت. چند رهگذر که رفتار خشن ربایندگان دختر را میدیدند از ترس نتوانستند اقدامی برای نجات جان وی کنند و مرد کیوسکدار تنها توانست شماره مخدوش و پلاک گلمالی شده پراید را روی کاغذی یادداشت کند. مردان شوم با سرعت به سمت ساوه حرکت کردند و در محلهای خلوت حوالی ایوانکی نقشه شیطانی خود را به مرحله اجرا گذاشته و با رها کردن طعمه گریان خود با سرعت وی را تنها گذاشتند.
عصر همان روز بود که دختر جوان خود را به پلیس رساند و با طرح شکایتی خواستار بازداشت 3 شیطان شد. وقتی با دستور دادیار سلیمانیفرد از شعبه 6 دادسرای امور جنایی تهران تیمی از ماموران پلیس آگاهی به تحقیق میدانی در محل ربوده شدن دختر جوان پرداختند، شماره پلاک پراید را از مرد کیوسکدار به دست آوردند. تجسسهای اطلاعاتی نشان داد خودروی پراید متعلق به شروری است که برادر وی از 6 سال پیش به خاطر سرقت خودرو تحت تعقیب بوده و زندگی زیرزمینی دارد. هنوز 48 ساعت از اقدام شیطانی مردان شرور نگذشته بود که پلیس توانست نهتنها هر 3 آنها بلکه دزد فراری را در شهرک کاروان به دام اندازد و همه با دیدن دختر جوان چارهای جز اعتراف ندیدند.

یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 1:11 عصر
مهدی تاج باری دیگر گفت بهتر است فدراسیون ، قطبی را برکنار کند. او پس از استعفا از کمیته تیم های ملی ، این بار در مصاحبه با فارس علی قطبی موضع گرفت. تاج گفت:« قطبی زمانی که سرمربی تیم ملی شد، انتخاب خوبی بود چون ایشان گفت دو تیم کره را مثل کف دست می شناسد. برای 20 روز فرصتی که داشتیم قطبی انتخاب خوبی بود. الان هم می گویم تا حدودی با ادامه حضور قطبی در تیم ملی موافقم و مخالف 100 درصد آن نیستم اما من که 20 سال در این فوتبال بوده ام و این ورزش را می شناسم دیروز به ملاقات آقای حجازی به بیمارستان رفته بودم و ایشان هم من را تایید کرد و گفت پشتوانه خوبی برای کادرفنی بوده ام. من یاد گرفته ام حمایت کنم ولی اکنون شرایط را برای قطبی مساعد نمی بینم.»
تاج با بیان اینکه سه دیدار تیم ملی مقابل قطر، تایلند و سنگاپور را از نزدیک دیده است، اظهار داشت: این مسابقات بازی هایی نبود که با استرس به میدان برویم. در جام ملت ها اگر مقابل تیم های کره و استرالیا این طوری بازی کنیم چه بلایی سرمان می آید؟ در فدراسیون فوتبال جمعی تصمیم گرفته می شود و از مذاکره با اریکسون و فاتح تریم همه با خبر بودند. اریکسون موافق حضور در ایران بود اما ما وقت را تلف کردیم و او سرمربی ساحل عاج شد اما فاتح تریم حاضر است به ایران بیاید و مبلغی را هم که اعلام کرده من به فدراسیون اطلاع داده ام.»
نایب رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه در همه جای دنیا مدیریت دنبال نفر بعدی برای کادرفنی است، گفت: « منچستر دو بازی باخته است، دنبال جایگزین برای فرگوسن هستند. پس فدراسیون باید همیشه لابی های خودش را داشته باشد. قطبی ادبیات خوبی را در فوتبال ایران آورده که هیچکس دیگری نمی تواند بیاورد اما ما همگی نگران جام ملت های آسیا هستیم. رایکوف و راجر چه دگرگونی در فوتبال ایران به وجود آوردند. پس اکنون ما باید دنبال یک سرمربی قوی، تاثیرگذار و بزرگ باشیم تا قطبی هم بتواند به ما کمک کند.ما حالا باید مربی برای جام جهانی بعدی بیاوریم و هر موضوعی هم نباید رسانه ای شود. این را هم بگویم که نفر اول فدراسیون علی کفاشیان است و من نفر دوم هستم و با هم مخالفتی نداریم و هر تصمیمی که در مورد تیم ملی گرفته شود به نفع فوتبال خواهد شد.»
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 1:11 عصر
ما ایرانیان زندانی توهمات غلطمان در مناسبات میان ایران وامریکا در 30 سال گذشته هستیم و متاسفانه چپهای مارکسیستی، چپهای مسلمان، اصلاح طلبان و... از شهامت لازم برخوردار نبودهاند که اعتراف کنند بسیاری از کیفرخواستهای صادر شده آنان علیه امریکا در عالم واقع وجود خارجی نداشته است.
دکتر صادق زیباکلام محقق و استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران، به مناسبت سالروز قطع رابطه ایران وامریکا گفت: امروز نیز در ادامه فقر بینش سیاسی ، در حوادث پس از انتخابات سال گذشته جناحی که خود را در انتخابات پیروز میداند معتقد است همه این اعتراضها را آمریکاییها به راه انداختهاند و افرادی که گوشت و پوست و خونشان حامی اصلی انقلاب بوده را متاسفانه یک شبه به عوامل آمریکا منتسب کردن.
دکتر زیباکلام در ادامه به ریشه تاریخی بینش به وجودآمده که امروز متاسفانه رنگ ایمانی نیز به خود گرفته پرداخت و گفت: هرگونه نگاه به روابط و مناسبات ایران و امریکا ظرف سه دهه گذشته بدون بررسی گذشته روابط ، درک نادرستی را به دست میدهد از این رو مجبوریم اشاره مختصری به نگاه ایرانیان و بهتر است بگوییم نگاه نخبگان سیاسی ایران به امریکا بکنیم.
وی افزود: در مجموع نگاهی بدبینانه ظرف یکصد سال اخیربر ایرانیان نسبت به قدرتهای بزرگ از جمله روسیه، انگلیس، فرانسه حاکم بوده است که این امر بیشتر برمیگردد به نوع مناسبات قدرتهای
بزرگ درعصر قاجاریه که بیشتر به منافع خودشان در قراردادها و سلطه بر کشورهای دیگر توجه داشتند.
وی افزود: البته یک استثناء ایالات متحده امریکا بود که تا آن زمان این بدبینی درمورد وی حاکم نبوده است.
زیباکلام در ادامه با اشاره به این که در آن زمان امریکا از سوابق استعماری واعمال نفوذ براساس منافع و قراردادهای استعماری یکجانبه برخوردار نبود از این رو حتی برخی از رجال سیاسی ایران پس از فضای به وجود آمده در دهه 20 خورشیدی یعنی بعد از حکومت رضا شاه که فضای سیاسی باز شد و احزاب جانی دوباره یافتند و به استفاده از این نیروی نوظهور در سیاست خارجی معتقدند شدند گفت: برخی رجال مانند علی امینی، احمد قوام السلطنه و درحوزه احزاب ، احزابی مانند جبهه ملی و ... اگر نگوییم دید مثبتی داشتند باید بگوییم میخواستند از قدرت امریکا در برابر زیادهخواهیهای روس و انگلیس به عنوان یک نیروی سوم استفاده و از این طریق منافع ملی ایران را تامین کنند.
وی افزود: این دید مثبت و غیر خصمانه نسبت به امریکا کما بیش تا اواخر دهه 20 خورشیدی و جریان ملی شدن نفت و نهایتا تا قبل از سقوط حکومت ملی دکتر مصدق وجود داشت.
دکتر زیباکلام در ادامه با اشاره به این که در ابتدای جریان ملی شدن نفت، امریکاییها سعی کردند بین ایران و انگلستان وساطت کرده و بحران میان این دو کشور را با طرحها و فرمولهای تدوین شده فیصله بدهند گفت: اما طرحهای امریکا در نهایت مورد تایید دولت مصدق قرار نگرفت و نهایتا تلاشهای میانجیگرایانه امریکا با شکست مواجه شد. از این رو امریکا متوجه شد که از یک طرف دکتر مصدق به هیچوجه حاضر به مصالحه نیست از طرف دیگر حزب توده به شدت دارد قدرتمند میشود، لذا امریکاییها از مشی بیطرفی خارج شدند و درنهایت کودتای 28 مرداد را رقم زدند.
زیباکلام با تاکید براین که به جریان کودتای 28 مرداد خیلی واقع بینانه نگاه نکردهایم گفت: اگر دکتر مصدق بعضی راهحلهایی را که با میانجیگری امریکا به وجود آمده بود میپذیرفت، امتیازاتی را ازاین طریق به دست میآورد از جمله این که در طرحهای پیشنهادی امریکاییها ملی شدن نفت در اساس مورد پذیرش واقع شده بود، از این رو این امر بسیار به نفع ایران بود که با مخالفت دکتر مصدق در نهایت یک نظام دیکتاتوری پلیسی بر کشور به مدت 25 سال حاکم شد.
در ادامه این گفت و گو دکتر زیباکلام کودتای 28 مرداد سال 1332 را نقطه عطفی در نگاه ایرانیان دانست به این معنا که امریکا جایگاه قبلی خود را به طور کامل در ایران از دست داد و تصویر امریکا در افکار عمومی ایرانیان از تصویر انگلیس و شوروی به شدت وخیمتر و منحوستر شد.
زیباکلام در ادامه با اشاره به این که نکته مهم بعد از کودتا آن است که تمام جریانهایی که نسبت به امریکا بی تفاوت و یا خوشبین بودند مانند نیروهای ملی یا ملی مذهبی همچون جبهه ملی و... بعد از کودتا موضع ضد امریکایی پیدا کردند گفت: تمام نیروهای مسلمان غیر چپ به دنبال ادبیات چپ در این زمینه از جمله حزب توده رفتند و امریکا را مورد شماتت قراردادند. اما جالب این است که در دهه 30، 40 و 50 علیرغم این که حزب توده و چپ خیلی حضور پررنگ نداشت اما ادبیات این حزب مورد توجه نیروهای بعدی قرار گرفت.
دکتر زیباکلام در این مرحله سعی کرد به اندیشه و نگاهی که مفهوم امپریالیسم را به ایران آورد و آن را در افکارعمومی نهادینه ساخت اشاره کند. اودر این زمینه گفت: نگاه چپ مارکسیستی به نمایندگی حزب توده از ابتدای شکلگیریاش در 8 مهر 1320 سعی داشت جهانبینیاش در باره غرب که امریکا را به مثابه امپریالیسم، استعمارجدید، و عامل توسعه نیافتگی ایران و کشورهای جهان سوم قلمداد میکرد جا بیندازد. این مفهوم در انقلاب اسلامی 57 ایران به استکبار تغییر کرد که 68 سال پیش در دهه 20 توسط چپها تحت عنوان امپریالیسم در ایران ابداع شده بود.
این استاد دانشگاه در ادامه تبیین عوامل تغییر نگاه ایرانیان نسبت به امریکا گفت: در ابتدای شکلگیری چپ بعد از سقوط رضاشاه در دهه 20 اتحادی تحت عنوان متفقین بین انگلستان، شوروی، و امریکا علیه فاشیم و آلمان در ایران شکل گرفت. در این زمان حزب توده سخن از استثمار و سلطهگری میگفت اما به صورت مستقیم اشاره به امریکا و دیگر کشورهای غربی نمیکرد. اما بعد از پایان جنگ جهانی دوم و ظهور جهان دو قطبی با پیوستن کوبا و کره شمالی به بلوک شرق، ادبیات چپ از جمله ادبیات حزب توده ایران به طور مستقیم در حوزه مفاهیمی همچون استثمار و استعمار، امپریالیسم، و بورژوازی در نظام بین الملل با مصادیقی چون امریکا و انگلیس و ...همراه شد.
انقلاب اسلامی 57 و ضدیت با امریکا
در انقلاب اسلامی سال 1357 ایران، ضدیت با امریکا ادامه یافت و امریکا در میان جریانات انقلابی ایران به عنوان نیرویی که تا دقیقه 90 در سرکوب مردم، پشتیبان رژیم شاه است مورد شناسایی واقع شد.
دکتر زیبا کلام با بیان مطلب بالا در باره مناسبات ایران و امریکا می گوید: این اتهام جدید به کیفرخواست تاریخی ایرانیان علیه امریکا مثل اتهام کمک به شاه و تلاش برای کودتا برای برگرداندن وی بعد از انقلاب اضافه شد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: اما بسیاری از اتهاماتی که در دوران انقلاب و بعد از انقلاب به امریکا زده شده پایه و اساس ندارد و بسیاری از این اتهامات واهی هستند.
زیباکلام در ادامه سخنان خود در اثبات برواهی بودن برخی اتهامات با اشاره به این که اتهام هواداران انقلاب مبنی بر حمایت امریکا تا دقیقه 90 از شاه یعنی تا قبل از پیروزی انقلاب در 22 بهمن 57 ، یک باور غلط است که در کتابش به نام " مقدمهای بر انقلاب اسلامی " به آنها اشاره کرده، گفت: دولت آقای جیمی کارتر اصلا از شاه برای کشتار، دستگیری و یا اعدام مردم ایران حمایت نکردهاند درصورتی که هواداران انقلاب معتقدند امریکا تا دقیقه 90 به حمایتی از این نوع ادامه داده است.
زیباکلام سپس به استدلالهای هواداران رژیم پهلوی پرداخت و گفت: درمقابل روایت هواداران انقلاب، روایت سلطنت طلبها و طرفداران رژیم پهلوی قراردارد مبنی براین که امریکا از سلطنت شاه حمایت نکرده و اجازه نداده که رژیم پهلوی از همه امکانات خود از جمله دستگاههای انتظامی، نظامی، و امنیتی چه داخلی و چه خارجی برای سرکوب مخالفان بهره ببرد. از این رو امریکا از پشت به رژیم پهلوی خنجر زده و به طور مستقیم دستش در دست مخالفان شاه بوده است.
دکتر زیباکلام در ادامه با اشاره به این که در حقیقت و واقعیت امر هر دو این روایتهای غلط ساخته و پرداخته ذهن ما ایرانیان است گفت: واقعیت این است که امریکاییها به هیچ وجه در دوران انقلاب اسلامی ایران یک استراتژی مشخص، منظبط و اصولی نداشتند از این رو بخشی از دولت آقای کارتر که در راس آن برژینسکی مشاور امنیت ملی قرار داشت معتقد بودند باید از شاه حمایت کنند تا رژیم پهلوی با قدرت بیشتری مقابل مخالفان خود ایستادگی کند منتها با این شرط که به مرور زمان اصلاحات اساسی نیز صورت بگیرد.
وی افزود: دیدگاه دوم در دولت آقای کارتر در نقطه مقابل دیدگاه برژینسکی در وزارت امورخارجه به ریاست سایروس ونس قرارداشت که معقتد بود رژیم شاه و مانند او که همواره با سرکوب حکومت کردهاند دورانشان به سرآمده و زمان آن رسیده که به دلایل اخلاقی و بشردوستانه، این دست از رژیمها توسط امریکا مورد پشتیبانی واقع نشوند.
زیباکلام سرگردانی در سیاستهای جهانی امریکا در مقابل انقلاب ایران را موجب آن دانست که برشاه نیز تاثیر تعیین کننده داشته باشد. او میگوید: شاه پس از خروج از ایران و یا قبل از خروج از ایران در ملاقات با سفیر امریکا ویلیام سولیوان در ایران تاکید میکند که من نمیدانم امریکاییها چه میخواهند. یک روز نرمش و یک روز پیام قاطعیت برای من ارسال میکنند.
اشاره به نقش هایزر در قبل از پیروزی انقلاب ایران و روایتهای هواداران انقلاب و هواداران رژیم سلطنتی در ایران نیز از موارد دیگری است که زیباکلام آن را متاثر از توهمات هر دو طرف میداند. وی در ادامه با اشاره به این که هواداران انقلاب ورود رابرت هایزر به ایران را برای ایجاد زمینه کودتا توسط تندروهای ارتش و وفاداران به شاه به ایران میدانند و هواداران سلطنت ورود هایزر را برای ممانعت از کودتا و اقدام قاطع ارتش در مقابل انقلابیون ذکر کردهاند گفت: هایزر نه برای کودتا و نه برای جلوگیری از کودتا به ایران آمده بود. هایزر خود در نوشتههایش تاکید میکند که مسافرت او به ایران برای ارزیابی نیرویهای مسلح و تسلیحات پیشرفتهای بوده که در اختیار آن بود و این که نقش شوروی در انقلاب ایران چه میتواند باشد.
وی افزود: هایزر گزارش جامعی را برای حکومت امریکا در دی و بهمن 57 در این زمینه تهیه کرده بود.
دکتر زیباکلام در ادامه با اشاره به این که بعد از انقلاب همه چیزهایی که میگوییم صددرصد غلط بوده و متاسفانه جزو اعتقادات ماشده است به چند مورد از آنها اشاره کرد و گفت: مثلا در تقویم به سالروز ماجرای طبس در سال 1359 به عنوان سالروز حمله نظامی امریکا به طبس یاد شده است. در صورتی که وقتی مقایسه میکنیم میان حمله نظامی امریکا به افغانستان و یا عراق آنگاه روشن میشود که مگر ممکن است بتوانیم به ورود و تجاوز دو فروند هواپیمای باربری و چند هلیکوپتر به ایران را حمله نظامی بنامیم؟
وی افزود: ماجرای طبس براین اساس صورت گرفت که کارتر در برابر فشار افکارعمومی امریکا میخواست بگوید که عملیات نجات گروگانها در ماجرای گروگانگیری را طراحی کرده و دارد کاری انجام میدهد. این درحالی بود که بسیاری از نظامیان بلندپایه امریکا و ونس وزیرامورخارجه امریکا مخالف این عملیات بودند و امکان شکست آن را بسیار زیاد ارزیابی کرده بودند.
وی درادامه با اشاره به این که براساس این عملیات قرار بود نیروهای امریکایی در پشت بام سفارت امریکا در تهران نیرو پیاده و گروگانها را آزاد کنند گفت: بعد از آزادی گروگانها قراربود هلیکوپترهای نظامی به صحرای طبس برگردند و با هواپیماهای سی یکصد و سی به ناوگان امریکا در خلیج فارس بپیوندند که بر اثر طوفان شن عملیات امریکاییها شکست خورد.
وی یکی دیگر از تصورت غلط را این دانست که امریکاییهای به عراقیدستور دادهاند تا به ایران حمله کنند. در صورتی که امریکاییها از این ماجرا خبرنداشته ضمن آن که بدشان نمیآمد عراق به ایران حمله کند زیرا گمان میکردند در چنین شرایطی، ماجرای گروگانگیری فیصله مییابد زیرا اولویت آنها در سال 59 آزادی گروگانهایشان در ایران بود. وی افزود: اگر امریکا دستور جنگ داده بود، بعد از فتح خرمشهر چرا ما جنگ را ادامه دادیم و چرا اصرار داشتیم جنگ را ادامه دهیم؟
وی درادامه با اشاره به این که برگرداندن شاه با کودتای نظامی در سال 58 نیز از موضوعاتی است که از زبان دانشجویان خط امام مانند عباس عبدی، ضرغامی، و خانم ابتکار مطرح شده و گفت: این که در صحبت همه این افراد مطرح میشود که اطلاعاتی داشتهاند که این موضوع راتایید میکند، همگی غلط است که برای توجیه اشغال سفارت امریکا مطرح میکنند.
استمرار این توهمات درجامعه امروز ایران
زیباکلام با اشاره به این که امروز هم جناحی که خود را در انتخابات پیروز میداند معتقد است که همه اعتراضهای پس از انتخابات را امریکاییها به راه انداختهاند گفت: درحالی که گوشت و پوست و خون و استخوان بسیاری از افرادی که متهم به امریکایی بودن شدهاند، از حامیان اصلی انقلاب به شمار میروند امروز توسط قضاوت جناحی یک شبه به عوامل امریکا و کودتای مخملی تبدیل شدهاند.
وی درادامه گفت: اگر درستتر نگاه کنیم این شیوه برخورد ادامه همان فقر سیاسی است که متاسفانه دهها سال است که گرفتارش هستیم. زیرا به راحتی میگوییم که بعد از 28 مرداد امریکاییها درایران حاکم شدند و همه سرنوشت اقتصادی، سیاسی، نظامی، واجتماعی و فرهنگی ما رقم زدند که صددرصد این تصور غلط است زیرا در تمام اسناد مربوط به دوران شاه مشاهده نشده که حتی در یک مورد به شاه و یا زیردستانش گفته شده و یا نوشته شده باشد که در این سیاست رژیم پهلوی اینگونه باید عمل کند.
وی افزود: البته پهلوی طرفدار غرب و متحد آن محسوب میشد ولی باید بگویم که بسیاری از تصمیمات آن رژیم در آن 25 سال تصمیمات درستی بوده که اکنون حکومت جمهوری اسلامی ایران نیز دارد به همان سیاستها و تصمیمات عمل میکند. ازجمله حتی در اصلاحات ارضی که میگوییم به دستور امریکاییها توسط شاه انجام شد، این اصلاحات تحت عنوان بندج نیز ادامه یافت. ضمن آن که در دهه 40 مگر قدرت تولید کشاورزی ایران چقدر بود که امریکا بخواهد نسبت به تولیدات ایران احساس ترس کند و برای آن طرح نابودی بریزد؟ تا چه اندازه این تصور به عقلانیت نزدیک است؟
آینده مناسبات ایران و امریکا
در ادامه این گفت وگو زیباکلام در باره سوالی راجع به مناسبات ایران و امریکا با توجه به آن چه در 25 سال قبل از انقلاب و بعد از کودتای 28 مرداد سال 1332 گذشته، و آن چه در 30 سال بعد از انقلاب گذشته و این که آینده این مناسبات و روابط چه خواهد بود گفت: من فکر میکنم این که انتظار داشته باشیم یک شبه این جهالت تاریخی نسبت به امریکا و نقش امریکا از بین برود غیرممکن است.اما درعین حال علائم خوبی هم به وجود آمده از جمله این که بسیاری از کسانی که ضد امریکایی بودهاند و به خرافات سیاسی در باره امریکا اعتقاد داشتند، متوجه شدهاند که این گونه نبوده و بسیاری از مطالب مطرح شده، ریشه درتوهمات ذهنی و انگارههای مارکسیستی حزب توده دردهه 20 دارد.
وی افزود: همچنین میتوان گفت که اشخاص زیادی متوجه شدهاند بسیاری از کشورهای توسعه نیافته در نتیجه یک مجموعه سیاستهای اصولی و عقلانی توانستهاند از مدار توسعه نیافتگی خارج شده و به توسعه اقتصادی و مهمتر از آن توسعه سیاسی واجتماعی مانند ترکیه، مالزی، تایوان و .... دست یابند. به عبارت دیگر به این درک دست یافتهاند که امریکا در آن بالا ننشسته که یک عده را توسعه یافته ویک عده را فقیر کند.
این استاد دانشگاه با تاکید براین که این تصورات مربوط به 30 سال گذشته بوده و دیگر رنگ باخته گفت: مثلا زمانی در یک خانه تکانی یادداشتی را یافتم که برای انجمن اسلامی دانشگاه تهران نوشته بودم با این عنوان که "بعد از شاه نوبت امریکاست،" و به آن میخندیدم. و الان خیلیها مثل من دچار تغییر شدهاند. آیا از آقای خویینیها که پس از گرفتن سفارت توسط دانشجویان خط امام اولین نماز ظهر و عصر را در سفارت امریکا اقامه کرد و دانشجویان پشت سروی به نماز ایستادند ضد امریکاییتر داشتیم؟ یا مانند آقای میردامادی که رهبر دانشجویان در بالارفتن از دیوار سفارت بود؟ امروز همه این آقایان اصلاح طلب شدهاند.
زیباکلام با تاکید بر این که اینها در دهه 60 جزو جلودارهای حرکت امریکا ستیزی بودهاند گفت: اما به تدریج درچند دهه بعد از انقلاب متوجه شدهاند بسیاری از مشکلات با امریکا ستیزی قابل حل نبوده و به امریکا ربطی ندارد زیرا بسیاری از مشکلات موجود مولود عملکرد خودمان است. از این رو این دوستان درک کردند که مهمتر از امریکا ستیزی بحث آزادی رسانهها، آزادی مطبوعات، آزادی اجتماعات، احزاب، جامعه مدنی و ... است.
زیباکلام با تاکید براین که این روالی است که در سه دهه گذشته شاهدش بودهایم و همچنان رو به گسترش خواهد بود گفت: امروزه ضد امریکایی بودن دیگر مانند سال 58 آن تلالو را ندارد. در سال 58 امریکا ستیزی یک تشخص و جایگاه برتر به نیروها میبخشید و حرکت دانشجویان در مقابل چپها به این دلیل انجام شد که اگر شما شعار امریکایی ستیزی میدهید ما یک قدم جلو هستیم و به آن عمل میکنیم.
وی افزود: ولی امروزه در جامعه ما ضد امریکایی بودن در میان دانشجویان و تحصیلکردهها دیگر اعتباری ندارد زیرا امروزه مفاهیم بسیار مهمتری جایگزین آن مفاهیم شده است. بنابراین این روند همچنان ادامه خواهد یافت وامروز تنها بخشی از اصولگرایان تندرو هستند که خود را ضد امریکایی میدانند که به نظر من اینها نیز درآینده افکار و عقایدشان کمرنگ شده و مجبور به دیدن بسیاری از واقعیات خواهندشد. |
|
| | |
|
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 1:10 عصر
رئیس سازمان مدیریت بحران کشورگفت: هیچ آماده باشی به هیچ دستگاهی در زمینه وقوع زلزله داده نشده است اما وقوع زلزله در تهران حتمی است و رئیس جمهوری نیز در سخنان خود این موضوع را تایید کرده است.
حسین باقری در گفتوگو با ایلنا گفت: سازمان مدیریت بحران به هیچ یک از دستگاههای دولتی آمادهباشی برای وقوع زلزله نداده است فقط در ایام نوروز مانوری برگزار شده که برای آن زمان آمادهباش اعلام شده بود که دستگاهها حاضر شدند و اقداماتی را که برای مانور لازم بود انجام دادند.
او در پاسخ به این سئوال که شایعه شده است گسلهای شمالی تهران دستخوش تغییراتی شده است که احتمال وقوع زلزله را جدیتر میکند، گفت: گسلهای شمالی در حال تغییر هستند و این موضوع مختص به زمان حاضر نیست و امری طبیعی به شمار میرود در طی چند ماه گذشته نیز 100 زلزله در اطراف تهران به وقوع پیوسته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران تصریح کرد: وقوع زلزله در تهران امری قطعی است زیرا سه گسل در اطراف تهران وجود دارد اما اینکه زلزله کی میآید؟ چگونه میآید و با چه قدرتی، هیچکس نمیداند.
باقری افزود: رئیسجمهور نیز چند روز پیش به طور صریح از وقوع زلزله در تهران خبر داد بنابراین وقوع زلزله حتمی است.
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 1:3 عصر
مدیر مسئول روزنامه ایران با شکایت میرحسین موسوی، سید محمد خاتمی و مهدی هاشمی به دادگاه احضار شد.
در احضاریههای جداگانهای که امروز به امضای بازپرس شعبه دوم دادسرای کارکنان دولت به کاوه اشتهاردی ابلاغ شد، قربان بهزادیاننژاد با امضای ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، محمود علیزاده طباطبایی به وکالت از مهدی هاشمی و سیدمحمد خاتمی از مدیر مسئول روزنامه ایران شکایت کردند.
پیش از این فائزه هاشمی، محسن هاشمی، محمد هاشمی و دفتر آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی شکایتهای جداگانهای را علیه مدیر مسئول روزنامه ایران به دادگاه ارائه کرده بودند.
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 1:2 عصر
مجید انصاری با انتقاد از برخی تندروی های اصلاح طلبان، آسیب شناسی انتخابات و دولت را بهترین راه برون رفت از فضای حاکم کشور دانست.
وی هم چنین ضمن انتقاد از عدم حضور احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: احترام به حکم رهبری و تامین حقوق مردم ایجاب می کند که وی در جلسات مجمع حضور داشته باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گو با روزنامه بهار به این موارد هم اشاره کرده که در پی می آید:
• بروز معضلات و ناهنجاری های اجتماعی و سیاسی شبیه یک بیماری است و بدون دلیل اتفاق رخ نمی دهد. همچنین درمان و برطرف کردن بیماری نیز بدون شناسایی منشاء پیدایش بیماری و متوقف کردن آن امکان پذیر نیست.
• به نظر من در بروز آنچه بعد از انتخابات اتفاق افتاد، مجموع عوامل دست به دست هم دادند و به صورت مجموعه ای از انتقاد های انباشته خودش را نشان داد.
• در طول چهار سال دولت نهم بی تدبیری های بسیاری صورت گرفته بود. حذف گسترده نخبگان، نگاه بدبینانه به جامعه دانشگاهی و کینه ورزی هایی که صورت گرفت از این دست بود.
• حدود پنج سال از انتخابات دوره قبل ریاست جمهوری گذشته است اما به وظیفه قانونی که شرکت در مجلس تشخیص مصلحت نظام است، عمل نمی شود.
• احترام به حکم رهبری و تامین حقوق مردم ایجاب می کند که آقای احمدی نژاد در جلسات مجمع حضور داشته باشند، چون مصوبات مجمع تاثیر مستقیم در سرنوشت مردم دارد و تنها جریان کارشناسی که می تواند کمک کند به مصوبات بهتر، حضور وزرا و رئیس جمهوری است.
• تاریخ انقلاب روزی بدون آقای هاشمی نیست.
• وضع زندگی آقای هاشمی از اول و پیش از انقلاب خوب بود. اما ایشان پشت پا زد به زندگی خوبی که داشت، مبارزه کرد و به زندان رفت تا اعدام هم پیش رفت. به عنوان فرد مطلع عرض می کنم آقای هاشمی بسیاری از ثروتی که پیش از انقلاب داشت در راه انقلاب خرج کرد.
• همه مردم قم می دانند که زمین های سالاریه که منطقه خوبی در قم است متعلق به آقای هاشمی بود و فعالیت های اقتصادی داشتند که متکی به خودشان باشند در جریان انقلاب. اما تا آنجایی که من می دانم همه آن زمین ها را بدون دریافت یک ریال قطعه بندی کردند و به طلبه ها واگذار کردند.
• شما اگر نشریه های منافقین را که قبل از فرار از ایران داشتند ببینید، دو نفر بیش از بقیه تخریب می شدند؛ شهید بهشتی بود و آقای هاشمی. این جریان امروز هم احساس می کند که آقای هاشمی و همچنین مقام معظم رهبری از معدود حلقه یاران امام هستند که زنده مانده اند.
• جریان آقای هاشمی هم این روزها چنین است که برخی قربه الی الله به آقای هاشمی فحش می دهند.
• بحث شخص آقای هاشمی نیست. این تبلیغات منفی علیه بیت امام (ره) هم در حال انجام است و علیه دیگر یاران امام (ره) هم انجام می شود. هر کس به امام (ره) و انقلاب نزدیک تر بوده، بیشتر مورد اتهام است.
• تنها یک نفر استثنا دارد که مقام معظم رهبری است که آن را هم دروغ می گویند. وگرنه کسانی که به دستورات قرآن و امام (ره) پایبند نیستند، چگونه می توان پذیرفت که مقام معظم رهبری را قبول داشته باشند.
• در دوران اصلاحات هم عده ای بودند که مثل الان که به عنوان هواداری از جنبشی خاص یا هوادار اصولگرایی تیشه به ریشه می زنند این کار را کردند و ضربه های سنگینی هم به اصلاحات زدند. آنها هیچ نسبتی هم با اصلاحات ندارند. کسی مثل گنجی در دوره اصلاحات آیا مسوولیتی داشت.
• آقای هاشمی در دولت اول البته اشتباهاتی داشت. به دلیل برخی کج خلقی های افراد جریان چپ آن زمان، آقای هاشمی به کل جریان بی مهری کرد. به نظرم آقای هاشمی آن زمان افراط کردند و موجب شدند مجلس چهارم شکل گیرد که به حذف کامل جریان چپ آن روز انجامید. اما مجلس چهارم از اواسط کار انتقاد های تندی را نسبت به آقای هاشمی آغاز کردند. اینها جریانی بودند که در نماز جمعه انتقاد از آقای هاشمی را تیر زدن به خیمه امام حسین (ع) می دانستند. همین ها در اواسط حرکت قطار سازندگی آقای هاشمی ترمزدستی این قطار را به نام عدالت و مبارزه با تجمل گرایی کشیدند.
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 12:59 عصر
رئیس کل بانک مرکزی پیش بینی کرد در صورت عدم اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها، نرخ تورم در پایان 6 ماه نخست امسال به کمتر از 7 درصد کاهش یابد.
محمود بهمنی در گفتگو با مهر گفت: پیش بینی می شود که نرخ تورم پایان 6 ماهه اول سالجاری بدون اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به کمتر از 7 درصد برسد.
بهمنی پیش از این پیش بینی کرده بود که تورم حاصل از اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها با اعتبار 40 هزار میلیارد تومانی حداکثر 15 درصد خواهد بود.
براساس اعلام بانک مرکزی، نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به اسفند ماه سال گذشته به 10.8 درصد کاهش یافته است.
نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به فروردین سال 88 به 24.5 درصد، اردیبهشت ماه 23.6 درصد، خردادماه 22.5 درصد، تیرماه 21.5 درصد ، مردادماه امسال 20.2 درصد، شهریورماه 18.5 درصد، مهرماه 16.7 درصد، آبان ماه 15 درصد، در آذر ماه 13.7 درصد، در دی ماه 12.2 درصد و بهمن ماه 11.3 درصد بوده است
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 12:58 عصر
در پی انتقادات آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد از سیاستهای سینمایی وزارت ارشاد، جواد شمقدری معاون سینمایی ارشاد طی نامهای سرگشاده به این انتقادات پاسخ گفت. متن نامه معاونت سینمایی ارشاد خطاب به امام جمعه مشهد به این شرح است؛
حضور محترم حضرت آیتالله علم الهدی
امام جمعه محترم مشهد قدس
سلام علیکم
شنیدهام حضرتعالی در سخنرانی نماز جمعه مشهد موضع تند و سخنرانی آتشینی علیه بعضی سیاستهای سینمایی و هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی داشتهاید.
اگر چه رویکرد اقتصادی و اصلاح گرایانه از سوی دلسوزان و صالحان و ائمه جمعه و جماعات و همه کسانی که دل در گرو پایداری و استمرار انقلاب اسلامی دارند یک رویکرد مبارکی است و دولت اصولگرای ولایی آقای دکتر احمدینژاد خود مبلغ و تشویق کنند? این انتقادات است، اما حتماً حضرتعالی و همه عزیزانی که چنین تریبون و فرصتهایی برای انعکاس گسترده مباحث انتقادی خود دارند متعهد هستند که مطمئن باشند نگاه و رویکرد انتقادی آنان از دایره انصاف خارج نشود.
من بسیار متعجب هستم چگونه است حضرتعالی بدون آنکه در صدد شنیدن استدلالات و توضیحات و مستندات اتخاذ تصمیمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص رفع توقیف از بعضی فیلمها بر آیید صرفاً بر اساس گزارشات و نظرات مخالفان این تصمیمات برکرسی قضاوت نشستهاید.
مگر دولت آقای احمدینژاد دولت اصلاحات است که به نظرات و تماسهای ائمه جمعه وقعی ننهد. من به عنوان معاون وزیر در امور سینمایی کشور در دسترس هستم و میتوانم به هر شبهه و سئوالی که با یک تماس تلفنی پاسخ دهم و در صورت لزوم در یک جلسه حضوری این مباحث را به نقد و بررسی بگذاریم.
آیا سزوار است اذهان هزاران نمازگزار مؤمن را نسبت به خادمان خود در دولت اصولگرای ولایی مشوش کنید در حالیکه میتوانید در یک ارتباط تلفنی یا جلسه حضوری به مسائل اشراف بیشتری داشته باشید و چه بسا پس از این اشراف حداقل چنین آتشین بر کرسی نقد و قضاوت مستقر نشوید.
حضرت آیت الله علم الهدی، افتخار من و همکارانم این است که سرباز ولایت هستیم. چه اصراری وجود دارد چهره این خادمان بیمنت نظام، در اذهان مؤمنین مشوش شود.؟!
سود این تردیدها به نفع چه جریان و گروههایی خواهد بود؟
در پایان امیدوارم خداوند دل همه خادمان و دلسوزان واقعی نظام را نسبت به یکدیگر نرم کند و بین آنان را اصلاح نماید.
جواد شمقدری
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 12:58 عصر
فرمانده سپاه سیدالشهدا (ع) گفت: در سران فتنه یک افسردگی و ناامیدی حاکم شده و اختلاف پیدا کردهاند.
بهرام حسینی صبح امروز که برای دیدار با آیتالله سیدمرتضی محمودی گلپایگانی در بیت وی حضور یافته بود با اشاره به منزوی شدن اغتشاشگران گفت: پیشبینی میشود در یک یا دو سال آینده مشکلی به وجود نیاید اما دشمن با برنامه جدید میآید و ما باید فکر کنیم و تحلیلگران ترفند جدید دشمن را پیشبینی کنند و خودمان را در ابعاد مختلف تقویت کنیم تا در برابر توطئههای جدید دشمن بتوانیم مقابله کنیم.
فرمانده سپاه سیدالشهدا تاکید کرد: رهبری صحیح مانند زمان حضرت امام (ره) وجود دارد و مردم هم پای کار هستند و ما هم در بسیج سعی میکنیم که بتوانیم مردمی که پای کار هستند را در صحنه بیاوریم.
وی در ادامه با تقدیر از نقش برجسته بسیجیان ورامین در فتنههای بعد از انتخابات در تهران آن را حاصل راهنماییهای امام جمعه ورامین دانست و خاطرنشان کرد: خدا را شکر ورامین هم جایگاه خوبی دارد و بسیجیان این خطه همواره به تهران کمک میکردند، تجربه نشان داده دشمن سعی میکند در جایی که جمعیت زیادی دارد تمام توان خود را جمع کند که نمود داشته باشد، در این شرایط تهران را انتخاب کرده و ما در شهرهای دیگر مشکل نداریم و به ناچار باید از توان شهرستانها در تهران استفاده کنیم.
فرمانده سپاه سیدالشهدا(ع) تصریح کرد: در سران فتنه یک افسردگی و ناامیدی حاکم شده و اختلاف پیدا کردند و ادامه راه آنها در سایهای از ابهام قرار دارد و این پیروزی میسر نشده جز با حضور خوب مردم در صحنه بهویژه در روزهای 9 دی و 22 بهمن اما متاسفانه برخی از افراد در حال برقراری وحدت بین سران فتنه هستند که ما تمام تحرکات آنها را رصد میکنیم.
یکشنبه 89 فروردین 22 , ساعت 12:58 عصر
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: برای رسیدن به اهداف کشور راهی جز همت و کار مضاعف نداریم.
حبیبالله عسگراولادی در جمع طرفداران حزب موتلفه اسلامی با اشاره به نامگذاری سال 89 به نام همت مضاعف و کار مضاعف اظهار کرد: امروز کشور در شرایط ویژهای قرار دارد، به مرحلهای از پیشرفت در برنامههای کشور رسیدهایم که باید همت و کار مضاعف داشته باشیم.
وی افزود: در سال گذشته با اینکه دشمن در کشور بحرانآفرینی کرده بود و انتظار داشت نظام مقدس جمهوری اسلامی فروبپاشد اما نسل جوان و دانشمند ایران اسلامی توانست با هدایتهای مقام معظم رهبری به پیشرفتهای بسیار خوبی در زمینههای علمی، فنی، انرژی هستهیی و... برسد.
وی تاکید کرد: کار مضاعف به این معنی است که باید کار دوچندان انجام دهیم و برای رسیدن به اهداف کشور راهی جز همت و کار مضاعف نداریم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان خود در مشهد مقدس نکاتی بیان فرمودند که اگر خود را با آن هماهنگ کنیم انشاءالله خداوند نتیجه همت و کار مضاعف را به مردم متدین مضاعف خواهد داشت.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری با تاکید بر مقاومت در مقابل دشمنان تصریح کرد: ایران در حال حاضر نیروی انسانی بینظیر و ابزارهای مناسبی دارد که دشمن جرات حمله به ایران را ندارد و همچنین با توجه به اینکه مردم ما برای جنگیدن با دشمنان آمادگی بالایی دارند اما باید از خداوند بخواهیم صبری به ما عنایت فرماید که مقاومت ما را میسر کند.
وی با اشاره به اتفاقات سال 88 اظهار کرد: مردم در سال 88 امتحانهای گوناگونی را از سر گذراندهاند؛ امتحان هایی که بسیاری از افراد نتوانستند نمره قبولی بیاورند و مردود شدند، اما دشمن با تمام نیرنگهای خود سرکوب شد.
وی تاکید کرد: در طول مدت 22 خرداد تا 9 دیماه و 22 بهمن امتحانهایی برای مردم به وجود آمد که در طول 30 سال گذشته انقلاب بینظیر بود و آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی که دشمنان انقلاب اسلامی هستند، امیدوار به فروپاشی جمهوری اسلامی ایران بودند، اما با تمام سرمایهگذاریهایی که انجام دادند، نتوانستند به اهداف خود برسند و اعتراض کردند که انقلاب اسلامی را نشناختهاند.
عسگراولادی در ادامه با تاکید بر اینکه " اصلاحطلبان بدانند جایگزینی برای رهبری نیست " خاطرنشان کرد: خداوند را سپاسگزاریم که رهبری عادل، مدیر، مدبر و جامعالشرایط داریم
لیست کل یادداشت های این وبلاگ